Ga naar hoofdinhoud

Emmerald eenvoudig naar winst in Zevenaar

Foto Lonneke Ruesink
De groep vierjarige dressuurpaarden in Zevenaar toonde veel kwaliteit afgelopen vrijdag tijdens het KNHS-Subli Kampioenschap jonge dressuurpaarden in Zevenaar. Ilse van Cranenbroek en Emmerald (v. Ampère) en José van Haaren met Emma Daula (v. Vivaldi ) behaalden beiden een score van 82,2 procent.

Adriaan Hamoen en Marlon van Wissen jureerden de vierjarige paarden. Hamoen: “De proef van Emmerald, voorgesteld door Ilse van Cranendonk was erg aansprekend. Emmerald is een grootramig en makkelijk bewegend paard dat de onderdelen goed beheerst. Ilse stelde hem professioneel voor.” Voor de draf en de galop ontving de Ampère-zoon een 9. Met een totaal van 82.2% won Emmerald de rubriek, omdat de punten voor het totaalbeeld van het paard hoger waren dan die van Emma Daula die eenzelfde percentage behaalde.

De tweede prijs ging dus naar José van Haaren die Emma Daula voorstelde. “De merrie zou misschien nog meer kracht mogen hebben. Maar deze proef kenmerkte zich door de gedragenheid, de harmonie en het fijne totaalbeeld met een correcte aanleuning”, aldus Hamoen. Derde werd Laura Verkerk met de lichtvoetige Edventure (v. Voice ), die drie goede gangen bezit maar waarbij de aanleuning nog aandacht verdient. Het totaal kwam uit op 77,80%.

Bij de vijfjarige paarden kreeg Spielbergs Cartier opnieuw de hoogste punten toegedeeld met een totaal van 78%. Ook in Nieuw en Sint Joosland won de Lord Leatherdale-zoon al een selectiewedstrijd. Britt Bos en Dulong (v. Westenwind) scoren zeer constant in de Subli selectiewedstrijden, ook nu werden ze tweede met 76,80%. Letty Roseboom nam de derde prijs in ontvangst met Dancing Dilinda (v. Sorento) met 74,60%.

Veronique Roerink won met Calibre in Almelo een selectiewedstrijd en werd onlangs tweede in Hardenberg. Door in Zevenaar te winnen in de zesjarigen-rubriek lijkt ze verzekerd te zijn van een finaleplek. De Dreamcatcher-nakomeling krijg onder andere een 8 voor de stap, een 9 voor de draf en een 8,5 voor de galop, en behaalde in totaal 77,80%. José van Haaren werd opnieuw tweede, maar nu met de zesjarige Chideon (v. Johnson ) met 71,40%.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook