Ga naar hoofdinhoud

Eerste West-Europese wereldbekerwedstrijd staat voor de deur

Het podium van de Wereldbekerfinale 2018 in Parijs: Isabell Werth, Laura Graves (links) en Jessica von Bredow-Werndl. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Deze week wordt het wereldbekerseizoen van de West-Europese liga afgetrapt in het Deense Herning. Daar komt een sterk deelnemersveld aan start, met onder andere Helen Langehanenberg met Damsey FRH, Hans Peter Minderhoud met Zanardi, Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack en Cathrine Dufour. Eind deze maand in Lyon komen onder andere Isabell Werth en Charlotte Dujardin aan start.

Dujardin heeft haar WEG-bronzen Mount St. John Freestyle ingeschreven voor Lyon. Dat wordt het eerste optreden van de combinatie na de jammerlijke afloop op de Europese kampioenschappen in Rotterdam. Isabell Werth, die inmiddels drie maal achtereenvolgens de wereldbeker mee naar huis mocht nemen, hoeft als titelverdedigster maar twee wedstrijden te rijden. Welk paard ze aan start brengt in Lyon, is nog onbekend.

Alle wereldbekerwedstrijden op rij:

Herning (Denemarken) 17 oktober – 20 oktober
Lyon (Frankrijk) 30 oktober – 3 november
Stuttgart (Duitsland) 13 november – 17 november
Madrid (Spanje) 28 november – 1 december
Salzburg (Oostenrijk) 4 december – 8 december
Londen (Groot-Brittannië) 16 december – 22 december
Mechelen (België) 26 december – 28 december
Amsterdam (Nederland) 23 januari – 26 januari
Neumünster (Duitsland) 13 februari – 16 februari
Gothenburg (Zweden) 19 februari – 13 februari
‘s-Hertogenbosch (Nederland) 12 maart – 15 maart

Bron: Dressage News/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook