Ga naar hoofdinhoud

Foreign Affair wint inloopproef Nürnberger Burg Pokal

Foreign Affair (Rock Forever x Scandic) en Malin Nilsson Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Onder zijn vaste amazone Malin Nilsson schreef de KWPN-goedgekeurde hengst Foreign Affair zojuist in Hagen de eerste kwalificatie voor de Nürnberger Burg Pokal op zijn naam. De Nürnberger Burg Pokal is de meest prestigieuze Lichte Tour-competitie van Duitsland.

In een sterk veld met onder meer enkele toppers van het WK in Ermelo vorig jaar won Nilsson met de goedgekeurde zoon van Rock Forever dankzij een score van 74,634%. In februari maakte de combinatie hun debuut in de Lichte Tour met ruim 73%, waarbij ze ook de winst pakten. In 2015 verhuisde de hengst naar de stallen van Patrik Kittel en nam Nilsson plaats in het zadel. Eind vorig jaar werd bekend dat Kittel de hengst te koop had gezet, maar de stallen van Kittel heeft de hengst duidelijk nog niet verlaten. Foreign Affair is in eigendom van Jan Greve.

Klein verschil

Met een klein verschil in percentage verwees Nilsson de Duitse amazone Anabel Balkenhol naar de tweede plaats. Balkenhol zadelde de sterk galopperende ruin Crystal Friendship (v. Fidertanz) en noteerde 74,317% op het scorebord. Marcus Hermes verscheen met de Ampere-hengst Abegglen FH in de ring en reed 71,707% bijeen, goed voor de derde plaats. Abegglen FH is onder andere goedgekeurd bij Westfalen en Oldenburg.

Vitalis

Vorig jaar wist Vitalis de finale van de Nürnberger Burg Pokal te winnen met een persoonlijk record van 79,220%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook