Ga naar hoofdinhoud

Gal: ‘De opleiding gaat zo snel, sneller kan het niet’

Als je nog maar een half jaar een combinatie vormt, direct in de Grand Prix begint en de Olympische Spelen pas de zesde of zevendewedstrijd samen is, dan kun je niet anders dan dolblij zijn met een score van 75,395%. Olympisch debutant Edward Gal reed een nagenoeg foutloze proef met Glock’s Undercover (v. Ferro), die in korte tijd een ware transformatie heeft ondergaan.

Dat er kwaliteit in huis was en ontegenzeggelijk veel talent voor de piaffe en passage aanwezig is, was al bekend, maar nu blijft Undercover ook nog eens bergop lopen. “In het begin hadden we best wel wat afstemmingsprobleempjes, maar we worden steeds meer combinatie. De opleiding gaat al zo snel. Sneller kan het niet. Ik weet dat hij het nog beter kan en dat de proef nog wat vloeiender kan, maar wacht maar tot over twee jaar”, lacht Edward Gal. “Ik moet hem nu nog wat bij me houden om foutjes te vermijden. Undercover lijkt eigenlijk wel op Totilas. De kleur natuurlijk sowieso, maar vooral ook hun instelling. Ze willen er allebei voor gaan. Verder heb ik hier niet meer aan Totilas gedacht. Dat moet ook niet. Het enige gevoel wat ik wat ik terug zou willen, is het steeds kunnen winnen.” Dat lijkt alleen nog maar een kwestie van tijd.

 

5 reacties op “Gal: ‘De opleiding gaat zo snel, sneller kan het niet’

 • Marian Raven

  Super gereden! Er kunnen inderdaad nog dingen beter, maar dat heeft tijd nodig.
  Hulde!

 • Glenn

  De grootste overeenkomst met Totilas is natuurlijk de veel te enge halshouding. Maar wat een klassepaard is dit toch weer. Deze heeft zelfs een achterhand. Werkelijk genieten.

 • Jack

  Fijn dat Edward Gal weer een paard heeft waar hij de komende jaren mee kan scoren. Een ruiter van wereldtop hoort een paard van dat niveau te rijden. Uiteraard hadden de Duisters nooit Totilas van hem mogen afpakken. Ze hebben de gouden plak weggekocht. Gelukkig is het hun niet gelukt Totias naar de OS te krijgen. Wat zullen Ome Paul en Tante Katrien daar van balen. De macht van het geld faalt ten dele in deze operatie. Gelukkig…

 • Ruud evertse

  Super gereden wat een vakman. Heel veel succes de verdere spelen.

 • Cindy

  Ben een grote fan van Edward. Edward is een heel leuk mens en een fantastische ruiter. Zijn zit is formidabel! Let maar op, Edward en Undercover worden weer een gouden combinatie! Je ziet gelijk dat de “klik” er weer is! Rath kan gaan trainen tot ie een ons weegt maar hij zal straks weer zijn meerdere moeten erkennen in Edward! De klik tussen Totilas en Rath is er niet en zal ook nooit meer komen!
  Edward en Undercover, ga zo door! Ik vond de Kúr op muziek geweldig. En dat na 7 maanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook