Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-debuut Madeleine Witte-Vrees en Charmeur goed voor 72,39%

Update
Madeleine Witte-Vrees met Charmeur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Madeleine Witte-Vrees heeft zojuist met de KWPN-goedgekeurde Charmeur haar Grand Prix-debuut gemaakt op de subtopwedstrijd in Liempde. Hun proef werd beloond met een score van 72,39%, wat vooralsnog goed is voor een eerste plaats. 

Begin december vorig jaar debuteerde de combinatie in de Intermédiaire II, ook in Liempde. Toen behaalde ze een score van 69,87%. In januari en februari startte Madeleine Witte-Vrees de imposante hengst nog tweemaal Intermédiaire II, waarbij de score telkens iets werd verbeterd. Hun laatste start in deze klasse in De Mortel was goed voor een score van 72,28%. Destijds zei de amazone geen haast te hebben met de overstap naar de Grand Prix, maar dat dit waarschijnlijk niet heel lang meer zou gaan duren.

Trots

“Ik start niet voor een ander, alleen voor mezelf en omdat ik weet dat Charmeur het kan”, vertelt de amazone. “Thuis liep hij echt al heel goed dus hij was er klaar voor. Ik ben echt keiblij met dit debuut. Ik ben een paar jaar geleden met hem begonnen en toen ging het natuurlijk niet allemaal even gemakkelijk met hem en eerlijk gezegd had ik toen niet durven dromen dat we ooit zo ver zouden komen. Ik heb door de jaren heen echt een speciale band met hem gekregen. Hij is heel veel mans en hij kan me er bij wijze van spreken in drie seconden vanaf hebben, maar ik heb echt een klik met hem. Ik ben super trots op hem.”

Toekomstplannen

Ondanks dat hun eerste Grand Prix-proef nog niet vlekkeloos verliep, zo waren er kleine miscommunicaties in een draf- en galopappuyement en ook het achterwaarts kan nog beter, was hun proef goed genoeg voor de overwinning. Witte-Vrees ziet de toekomst dan ook positief tegemoet: “Ik hoop hem straks ook een keer internationaal mee te kunnen nemen naar mooie wedstrijden. Ik denk namelijk dat hij over een half jaar echt mee kan gaan doen en dat hij iedereen nog best wel eens kan gaan verrassen. Vooralsnog moet wel alles om Cennin heen worden gepland”, aldus de amazone. “Hij is nu mijn eerste paard en met het oog op Tryon gaat hij voor.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook