Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-ruiter Lars Petersen verder onder Amerikaanse vlag

Lars Petersen met Marriett Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Dressuurruiters Lars Petersen die voor zijn geboorteland Denemarken uit kwam op de Olympische Spelen en wereld- en Europese kampioenschappen, gaat uitkomen voor de Verenigde Staten. Begin vorig jaar werd de in Wellington wonende Petersen beëdigd als een Amerikaanse staatsburger. Vanaf maart volgend jaar mag de nieuwbakken Amerikaan voor zijn land uitkomen.

De Deense topruiter vertrok in 1991 naar Amerika maar bleef voor zijn geboorteland uitkomen. Met Uffe Korshojgaard nam Lars Peteresen deel aan de Olympische Spelen in Atlanta, daarna zat hij in het Deense team op Europese- en wereldkampioenschappen, eerst met Blue Hors Cavan en later met Mariett.

‘Met volgend paard de overstap’

Vorig jaar bij zijn beëdiging als Amerikaans staatsburger zei Petersen: “Ik zal met Mariett wel voor Denemarken blijven starten. Maar met een volgend paard maak ik de overstap.” Dit voorjaar nam op het Global Dressage Festival in Wellington Marriett afscheid en ondertussen heeft Petersen al weer de opvolgers klaar staan.

Talenten voor Tryon

Vanaf maart 2018 mag Lars Petersen voor zijn nieuwe vaderland uitkomen. Hij zal zeker proberen een teamplaats te bemachtigen voor de wereldruiterspelen in Tryon volgend jaar. In de paarden Quascai Nexen (v. Quaterback) en de Jazz-zoon Coltrane WRF heeft hij alweer talenten klaarstaan.

Bron Dressage-News/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.