Ga naar hoofdinhoud

Isabel Cool: ‘Trainingen bij Sjef werpen vruchten af’

Exclusief
Coolhorses Constand en Isabel Cool. Foto: De Paardenkrant

Met Vic-zoon Constand teed de Belgische amazone Isabel Cool vanmiddag naar de overwinning in de Intermédiaire I kür, waarmee ze onder andere Jorinde Verwimp met Wendor en Patrick van der Meer met Chinook achter zich liet. "Met Constand reed ik voor het eerst in Mechelen. Hij is pas negen, maar loopt eigenlijk het hele seizoen al erg goed." Sinds afgelopen november traint de amazone bij Sjef Janssen.

Cool kocht Constand als tweeënhalfjarige en reed de ruin als vijfjarige op het WK voor jonge dressuurpaarden. Ze trainde eerder al bij Nicole Werner en Patrik Kittel, maar sinds kort bij Sjef Janssen.

Scherper aan de hulpen

“De trainingen hebben hun vruchten al afgeworpen, maar het is wel erg anders. De paarden lopen erg goed op het moment en we werken steeds aan de basis. Ik merk dat ze allemaal veel scherper aan de hulpen staan en dat ik steeds meer controle krijg en zelf minder hoef te doen. Ik wilde altijd al graag bij Sjef trainen, en nu is dat gelukt door de trainingen die wij via de Belgische Federatie krijgen.”

3 toppaarden

De 31-jarige Cool runt haar eigen dressuurstal en heeft de beschikking over drie toppaarden, Constand, Cheatodon (eveneens een nakomeling van Vic) en Aranco (v. Ferro). “Die worden niet verkocht” lacht de amazone stellig. Verder rijdt ze ook paarden voor anderen en geeft ze les. Vooral van Cheatodon en Aranco heeft ze hoge verwachtingen. Grand Prix reed ze nog niet eerder, maar toch stelt ze ambitieuze doelen: “Met deze drie wil ik internationaal doorbreken in de Grand Prix, of dat lukt is natuurlijk nog iets anders. Maar ik zou heel graag Olympische Spelen en WK’s rijden, daar droom ik van. Over vier jaar ben ik heel benieuwd waar ik sta!”

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook