Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth met ruim 84% naar zege in Special

Update - Video
Isabell Werth en EmilioFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de eerste proef voor het Duitse kampioenschap ging Isabell Werth al aan de leiding met Emilio met een score van 82.060%, zojuist deed ze daar nog een schepje bovenop en won ze de Special met een totaal van 84.275%. Sönke Rothenberger werd met  Cosmo, net als gisteren, tweede en Hubertus Schmidt volgde op de derde plaats met  Imperio.

Werth kreeg met de Ehrenpreis-zoon hoge cijfers voor onder andere de passage en kreeg zelfs een tien van een van de juryleden voor de klokzuivere piaffe. Gisteren betekende de score van ruim 82 al een persoonlijk record voor het duo en vandaag kwam daar nog eens twee procent bovenop. De juryleden waren het vandaag, net als gisteren, unaniem eens over de plaatsing van Werth.

Cosmo

Ook Rothenberger en Cosmo kregen vandaag tienen op hun cijferlijst, zowel voor de passage als voor de wisselserie om de pas. De Van Gogh-zoon kwam met Rothenberger uit op een totaalscore van 80.804% en dat was ook net een beetje meer dan gisteren in de Grand Prix. Net als bij Werth en Emilio was de jury het ook over de plaatsing van Rothenberger en Cosmo unaniem eens.

Derde en vierde plaats

De derde en de vierde plaats waren in de Special, net als in de Grand Prix voor Hubertus Schmidt en Dorothee Schneider. Schmidt kreeg voor zijn proef met de goedgekeurde hengst van Connery 77.196% en kreeg de hoogste punten voor de uitgestrekte draf en verzamelde galop. Schneider kwam in dit kampioenschap niet met Showtime (v. Sandro Hit) aan de start, omdat de ruin een blessue heeft, maar met Sammy Davis jr. Het duo kreeg 77.039% op het protocol en dat leverde net als gisteren de vierde plaats op.

Bekijk de rit van Werth en Emilio in de video hieronder:

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.