Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nekeman: ‘Dit had ik niet durven dromen’

Update
Jeanine Nekeman met Ferrari STH. Foto: Foto4U

Jeanine Nekeman reed haar Ferrari STH (v. Apache) vandaag op de Subtopwedstrijd in Wezep, ook de eerste wedstrijd van de Bonfix Competitie, naar de fraaie score van 70,07%. Dat betekende voor het duo zowel een nieuw persoonlijk record als de overwinning in de Prix St. Georges.

Jeanine Nekeman heeft Ferrari inmiddels meerdere keren in de Prix St. Georges gestart, maar nog nooit was de score zo hoog als vandaag. “Het begint echt goed te worden en ik heb het idee dat alles nu op z’n plek valt. We hebben de stijgende lijn te pakken maar 70 procent had ik eerlijk gezegd niet durven dromen. Ik ben hier echt heel blij mee!”, vertelt de amazone enthousiast.

Verbeterpuntje

De combinatie werd beloond met een 8,5 voor de uitgestrekte draf en de dubbel tellende uitgestrekte stap leverde een 8 op. “Voor de hele draftour hadden we hoge punten en Ferrari kan ook heel goed stappen. Het galopgedeelte kan beter en de pirouettes zijn nog een verbeterpuntje.”

Echt buitenpaard

Nekeman is dolenthousiast over de kwaliteiten van haar achtjarige Apache-zoon. “Ferrari is een echt buitenpaard en zet z’n oortjes erop. Hij kan heel rustig en ontspannen zijn maar ook heet. Dat is wat ik in een paard zoek. Hij is heel talentvol en super leuk voor de toekomst.”

Stijgende lijn voortzetten

Voor dit seizoen is de amazone is van plan om Ferrari in de internationale Lichte Tour uit te brengen en de selecties voor het NK te rijden. “We gaan ervaring opdoen en samen nog meer een combinatie worden. Hopelijk kunnen we dit niveau met een stijgende lijn voortzetten”, vervolgt Nekeman over haar planning met Ferrari.

Vlingh richting U25

Daarnaast is Nekeman van plan om op korte termijn met Vlingh (v. Flemmingh), met wie ze talloze successen behaalde bij de jeugd, weer in de ring te verschijnen. “Hij is in topvorm en we zijn bezig hem klaar te maken richting de Grand Prix U25. Hij kan super goed piafferen en passageren en vind die oefeningen ook heel leuk om te doen. Voor de overstap wil ik het graag helemaal goed hebben en ik hoop dat we binnen een paar weken weer op concours gaan.”

Trainingen Werner en Rahmouni

Met haar beide paarden traint Nekeman bij Yessin Rahmouni. Daarnaast wordt ze door Nicole Werner bijgestaan. “De trainingen sluiten mooi op elkaar aan. Met Nicole werken we vooral aan de basis en met Yessin meer proefgericht en richting de wedstrijden. De combinatie werkt voor mij super goed.”

Geelkerken tweede

Karlijn Geelkerken volgde op de tweede plaats. Zij reed Ecuador VD (v. Ampère) naar 69,48%. Mieke Naberink en Chesspoint (v. Westpoint) werden in de grote rubriek derde met 67,72%.

Van Egmond wint debuut

Eline van Egmond debuteerde met Duvall (v. Sancisco) in de Intermédiaire I en won de rubriek met 68,45%. Na de derde plek in de PSG reed Mieke Naberink zich met Chesspoint ook in de Inter I in de top drie. In deze rubriek werd het duo tweede met 67,79%. Rosina Hoopman verscheen door een eigen blessure een tijdje niet in de ring. Haar rentree met Coco-OO (v. OO Seven) was goed voor 65,95% en de derde plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Denise Nekeman wint met nieuw record: ‘Echt heel cool!’
Carlijn Vaessen: ‘Meestal ben ik de pineut’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook