Ga naar hoofdinhoud

Nieuwenhuis wint individueel goud, Zoutendijk het brons

Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met de geweldig mooie score van 78.974% schreef Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene de individuele proef voor de Young Riders op haar naam en won de gouden medaille op het EK in Oliva. Ze verwees haar vier Duitse concurrenten naar de tweede tot en met de vijfde plaats. Jill-Marielle Becks won het zilver en Leonie Richter het brons.

Vanmorgen kwam Jeanine Nieuwenhuis met haar United-zoon in de baan. Ze reed een ijzersterke proef waar de juryleden veel hoge punten aan kwijt konden. Vier van de vijf juryleden zetten Nieuwenhuis op de eerste plek, alleen het Duitse jurylid Katrina Wüst vond Jill Becks beter. Becks werd met de Damon Hill-zoon Damon’s Satelite net als in de landenwedstrijd tweede. Zij behaalde een score van 76.763%. Leonie Richter won op Babylon 26 het brons met 72.842%.

Jeanine Nekeman moest genoegen nemen met de zesde plaats, ze kreeg met Vlingh een percentage van 71.974%. Lotte Meulendijks werd negende met MDH Ohio (71474%). Op de elfde plaats eindigde Jasmien de Koeyer met Esperanza (70.789%).

Brons voor Lisanne Zoutendijk
Bij de junioren ging de strijd tussen de Duitse amazones Hannah Erbe en Semmieke Rothenberger. Het goud ging met minimaal verschil naar Erbe met haar paard Carlos 609. Zij scoorde 77.658% terwijl Rothenberger met Dissertation 77.579% kreeg. Lisanne Zoutendijk pakte de bronzen plak met Kostendrukkers Ringo Star. De combinatie kreeg 74.684%. Het brons kwam niet in gevaar ondanks de negende plaats die het Finse jurylid haar toe bedeelde. Esmee Donkers volgde op de vierde plaats met Zaffier en Febe van Zwambagt werd vijfde op FS Las Vegas.
Diane van Bovenkamp en Corvette eindigden als twintigste.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook