Ga naar hoofdinhoud

Dutch Dream overtuigend VSN-kampioen met 10 van gastruiter

Dutch Dream ( v. Dream Boy) onder Edith Chardon en links fokker Ab de Lange Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de sporttest in Münster-Handorf was de in Oldenburg goedgekeurde Dutch Dream (v. Dream Boy) een pechvogel. Door een ongelukje bij het losrijden, kon hij niet worden beoordeeld door de jury. Inmiddels is de hengst helemaal hersteld en kon hij in de VSN-finale onder Edith Chardon wel laten zien waar hij toe in staat is. De hengst van Stal Brinkman en Jacques Maree won de VSN-finale met 53 punten en een 10 van gastamazone Vai Bruntink.

“Wat een lichaamsgebruik, schakelvermogen, balans. Je kunt er fijn aanzitten, je kunt hem opvangen, vooruit rijden. Super lekker paard”, zei Vai Bruntink over de vierjarige hengst die ze de maximale score gaf. Samen met de 7 voor de stap, 9,5 voor de draf, 8,5 voor de galop, 9 voor het te rijden zijn en de 9 voor de algemene indruk kwam de hengst uit de fokkerij van Ab de Lange (Tarpania Stables) op een totaal van 53 punten.

Zelfde score

Voor het overrijden stond No Nonsense D (Glamourdale x Olivi) op dezelfde score als Dutch Dream: 43 punten (7 stap, 9 draf, 9,5 galop, 8,5 te rijden zijn en 9 algemene indruk). Van Vai Bruntink was er hier een 9,8 en zo legde No Nonsense het nipt af tegen Dutch Dream (52,8 punten).

Nanny Mcphee, Nero en New Motion

Ook de nummers 3, 4 en 5 mochten terugkomen voor het overrijden. De NMK-merrie Nanny Mcphee (Vitalis x Sorento) werd derde met een totaal van 50,9 punten (9,4 van Bruntink). Gisteren liep Nanny McPhee in Brummen ook nog naar de hoogste IBOP-score van de dag (84,5 punten). Nero (Ferguson x Totilas) werd 4e (50,7 punten) en New Motion (Expression x Uphill) 5e (50 punten).

Complete uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.