Ga naar hoofdinhoud

Joyce Heuitink: ‘We zijn in ieder geval nog nooit zo dicht bij goud geweest’

Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het tweede deel van de landenwedstrijd voor de paradressuur op het WK in Tryon moet vandaag worden verreden, maar Nederland is met drie goede ritten op de eerste dag goed op medaillekoers. “Ik denk niet dat ik nog meer tevreden zou moeten willen zijn na deze eerste dag”, vertelde Heuitink gisteravond na de laatste rubriek.

“Ze hebben echt ontzettend goed gereden. Sanne heeft als laatste ruiter van deze eerste dag een proef neergezet van 76.55%, volgens mij heeft ze dat nog nooit gehaald. Daar zat zelfs nog een keertwending in die stuk was, maar Demantur haalt zoveel op in de galop. Zij rijdt ook zo precies, dat paard staat drie keer helemaal vierkant, alles is op de letter, de galop is fantastisch op het achterbeen, het beeld was mooi, dat was gewoon echt heel goed.”

‘Net niet helemaal’

“Frank moest na de Engelse die ruim 77% had neergezet en Frank wilde dat ook heel graag doen. Hij reed een hele fijne proef, maar hij kreeg voor zijn gevoel net niet helemaal het fijne gevoel”, vervolgde de bondscoach. ” Dan is ruim 73% nog steeds een fantastische score om voor je team mee thuis te komen. Ik ben echt heel tevreden met hoe hij het gedaan heeft. Dat je als je gevoel niet optimaal is, toch zo een proef rijdt, is gewoon knap.”

Gas er goed op

“Daarna moest Nicole, die reed de eerste dag wat voorzichtig en ik begrijp ook wel waarom. Wallie was de eerste dag echt zo fris met losrijden, dat je dacht als dit maar goed gaat, maar je weet dat het goed komt omdat Wallace haar nooit laat zitten in de ring. Vandaag deed ze er zelf een tandje bij en ze reed echt heel mooi. Ze reed met flair en wat belangrijk is in Grade II, met veel activiteit. In draf had ze echt het gas er goed op, om het zo maar te zeggen. En dat scoort heel veel punten.”

In een flow

“We staan nu eerste in de landenwedstrijd, maar dat zegt nog niets. Dat komt omdat vrijdag Grade III en I nog moeten en we hebben nu al drie hele goede scores. Morgen moet Rixt als aller eerste, maar zij kan eigenlijk weinig meer veranderen aan onze score. Ze kan het hoogstens nog een heel klein beetje hoger maken, want ons slechtste resultaat is al bijna 73%. Rixt kan dus gewoon lekker rijden. We zitten in een soort flow en ik hoop dat we die vast kunnen houden.”

‘Nog nooit zo dicht bij goud’

“Misschien gaat het mis, maar misschien gaat het ook wel lukken. We zijn in ieder geval nog nooit zo dicht bij goud geweest. De andere landen hebben veel ruiters in de Grades die vrijdag op het programma staan, die moeten aan de bak om ons te verslaan.”

Uitslag Paradressuur

Team Test Grade II
1. Stinna Tange Kaastrup (DEN) – Horsebo Smarties, 74.848%
2. Nicole den Dulk  – Wallace N.O.P., 72.939%
3. Lee Pearson (GBR) – Styletta, 71.606%

Team Test Grade V
1. Sophie Wells (GBR) – C Fatal Attraction, 77.233%
2. Frank Hosmar  – Alphaville N.O.P., 73.488%
3. Regine Mispelkamp (GER) – Look At Me Now, 72.791%

Team Test Grade IV
1. Sanne Voets  – Demantur N.O.P., 76.550%
2. Rodolpho Riskalla (BRA) – Don Henrico, 74.650%
3. Manon Claeys (BEL) – San Dior 2, 73.150%

 

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook