Kampioenstitels M1 en L2 voor zusjes Van Es, L1 titel naar Ellen van Arendonk - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Kampioenstitels M1 en L2 voor zusjes Van Es, L1 titel naar Ellen van Arendonk

Winnaar L2 2018: Saskia van Es hier met Italo. Foto: Ingrid Truijens

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn vandaag van start gegaan met de L1 t/m M1 paarden. De eerste amazone die het kampioenslint kreeg omgehangen was Mascha van Es, die met de Dancer-dochter Hupadoeksa PB de beste was in de M1 dressuur. Haar zusje Saskia won even later het kampioenschap in de L2 dressuur met Italo. De kampioenstitel in de L1 kwam op naam van Ellen van Arendonk met Incredible

Een half jaar geleden werd Van Es kampioen in de L2, toen op de Hippiade. “De druk was hoog. Die druk leg ik mezelf ook wel op. Normaal ben ik nooit nerveus, maar toen ik aan het losrijden was dacht ik: ‘als dat maar goed gaat’. Het was niet mij beste proef, maar het was goed genoeg voor de titel. Hupadoeksa PB heeft me vandaag super geholpen”, ve

Winnaar M1: Mascha van Es met Hupadoeska. Foto: Ingrid Truijens

rtelt de amazone. Van Es kocht haar merrie Hupadoeska PB als veulen en zet in 2018 de successen van het afgelopen jaar door. Naast de titel in het L2 bereikten ze de halve finale van de Pavo Cup en was de nu zesjarige Hupadoeska PB kampioen van de Centrale keuring. “We gaan nu naar het M2 en dat wil ik goed bevestigd hebben voordat we eventueel naar het Z gaan.”

 

Reservetitel voor Op ’t Hoog

Het reservekampioenschap ging naar Lars op ’t Hoog en zijn Andretti-nazaat Handretti. Hij bleef met 71,22% slechts een tiende achter op de winnares. Het podium werd compleet gemaakt door Esmee van Gijtenbeek en haar expressieve Hot Chocolate (v. Apache).

Zusje Van Es wint L2 dressuur

Winnaar L2: Saskia van Es met Italo. Foto: Ingrid Truijens

Saskia van Es zag eerder op de dag haar oudere zus Mascha het kampioenslint in de M1 in ontvangst nemen, nog niet wetende dag zij even later op de hoogste trede zou staan. Met de Fürstenball-zoon Italo was Van Es onverslaanbaar in haar klasse, door 72,56% bij elkaar te rijden. Daarmee bleef ze net geen volle vier procent voor op Anouk Ivits met Iris (v. Lord Leatherdale). Derde in deze ring werd Marieta Doornwaard-Uitslag met It’s Easy (v. Everdale).

Familiefeestje?

“We rijden eerst bijna drie uur naar huis met de trailer, zetten de paarden op stal en dan gaan we misschien wel een feestje vieren”, lacht Saskia op de vraag of er nog een familiefeestje er in zit. De Limburgse heeft een patent op KNHS-titels. “Dit is mijn achtste en met vier verschillende paarden. Daar ben ik wel heel trots op dat ik het steeds met nieuwe paarden doe. Ik heb ik oktober mijn eerste wedstrijd gereden met Italo en hij heeft eigenlijk alles gewonnen. Beter kon het seizoen niet verlopen. Vandaag liep hij niet eens zijn allerbeste proef. Hij is super getalenteerd en heel elastisch. Hij is van eigenaren die voorlopig niet willen verkopen, dus we gaan kijken hoe ver we gaan komen.”

Winnaar L1: Ellen van Arendonk met Incredible. Foto: Ingrid Truijens

 

Podium L1 dressuur

De in Dronten-woonachtige Ellen van Arendonk wist als enige in de L1 boven de 70% te scoren. Met de stoere Desperado-nazaat kreeg ze van de juryleden gemiddeld 71,72% toebedeeld. Het zilver ging Anouk Neefs met de Jazz-dochter Guess. Deze combinatie behaalde een percentage van 69,11. Patrieck van Hoek werd door de hoofdjury op kop geplaatst, maar de jury bij H vond het slechts een zesde plaats waard. Hierdoor moest Van Hoek genoegen nemen met de bronzen medaille met Izack (v. Blue Hors Zack).

 

 

 

 

 

M1 winnares Mascha van Es met Hupadoeksa PB

L1 winnares Ellen van Arendonk met Incredible

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook