Ga naar hoofdinhoud

Kenzie D en Johnny Depp nieuwe Young Dressage Talents West-Brabant

Johnny Depp Bordeaux u. Wiana v. Jazz) Foto: Jacquelien van Tartwijk
In Oosteind werd vrijdag de jaarlijkse wedstrijd om de KWPN Young Dressage Talents verreden, een wedstrijd voor drie- en vierjarige dressuurpaarden. Net als vorig jaar stelde Franka Loos voor Van Olst Horses de beste driejarige voor. Dit jaar behaalde Loos met Kenzie D de overwinning. Bij de vierjarigen behaalde Renate van Uytert- van Vliet met Johnny Depp de titel.

De driejarige ruin Kenzie D werd gefokt door A.B.M. van Driel-Daal uit Loosbroek. De zoon van Fairytale komt uit de ster sport d-oc-merrie Elvita D (v. Voice). Op het protocol van de ruin wist de jury Johan Hamminga en Borja Carrascosa meerdere negens te noteren. Zoals op de galop, algemene indruk en functionaliteit & correctheid. Daarnaast waren er 8,5-en voor de stap en gedragenheid & souplesse. Het laagste cijfer was een acht voor de draf. Met de volle 100 punten in de finale was met 186 punten de zege voor de ruin van Van Olst Horses.

Finale geeft de doorslag

Sjuul Spelt had de koppositie in de eerste ronde in handen met 86,5 punten. De amazone zadelde de nog naamloze George Clooney-zoon uit een Tolando-moeder, die werd gefokt door H. van Houtum. Bij het overrijden kende gastruiter Borja Carrascosa 85 punten toe. Dit deed het duo twee plekken kelderen in het klassement.

Franka Loos steeg dankzij de extra 95 punten in de finale met haar andere troef Koeka Matcha JCS, ook wel bekend als Ernesto, naar de tweede plek. De hengst die werd geboren in Drenthe bij C. van der Meer is inmiddels goedgekeurd bij het NRPS. In de eerste ronde eindigde deze combinatie als gedeelde vierde plaats achter Kenzie D, de naamloze George Clooney-zoon en Kensington (v. El Capone), die met Bart Veeze in het zadel uiteindelijk vierde werd. De vierde plaats in de eerste ronde werd gedeeld met Kriss Kross (v. For Gribaldi), die werd voorgesteld door Dinja van Liere.

Johnny Depp met negenregen naar zege

Alleen één 8,5 op de harmonie en de volle 100 punten in de finale zijn een uitzondering op de negenregen die de Bordeaux-nazaat Johnny Depp behaalde met zijn amazone Renate van Uytert-van Vliet in het zadel. Vorig jaar werd het duo al tweede in de VSN Trofee. Dit jaar in de Subli Cup waren er nog meer tweede plaatsen voor de hengst. Zowel in de wedstrijd van Nieuw- en Sint Joostland als de Subli Cup in Delft behaalde de Bordeaux-nazaat een (gedeelde) tweede plaats. In Delft deelde hij deze positie met Salvador (v. Sezuan) met als ruiter Geert-Jan Raateland. In Oosteind wist Johnny Depp Salvador achter zich te houden. Beide paarden kregen 100 punten in de finale, maar in de eerste ronde behaalde de Bordeaux-zoon 89 punten en Salvador twee punten minder.

De top drie werd compleet gemaakt door Wolfshoeve’s Dana Vita (v. Danone). Deze combinatie behaalde deze zomer al brons op het Belgisch kampioenschap bij de vierjarigen.

Drie keer 84 punten

Zowel Duvals Johnny Cash (v. Capri Sonne Jr.), Jezzebelle (v. Eastwood S) en Especial (v. Everdale) gingen door naar de finale met 84 punten. De door Dinja van Liere voorgestelde Capri Sonne Jr.-zoon kreeg in de finale 85 punten toegekend. Hiermee onderscheidde dit duo zich van de andere twee combinaties en namen de vierde plaats in beslag.

Bij het overrijden merkte Borja Carrascosa geen verschil tussen Jezzebelle, die werd voorgesteld door Martine van Vliet en de door Benjamin Maljaars gereden Especial. Beide combinatie kregen 75 punten in de finale en deelden de vijfde positie.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook