Ga naar hoofdinhoud

Kimberley Pap KNHS-kampioen Junioren: ‘En ik draai pas net mee!’

Kimberley Pap en Vloet Victory. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Kimberley Pap won net met overmacht de KNHS-indoortitel bij de Junioren. En dat terwijl ze met Victory (v. Jazz) pas enkele wedstrijden gereden heeft en de ruin ook pas tweeënhalve maand op stal heeft. "Dit had ik van te voren écht niet verwacht" straalt ze, nog een beetje beduusd. Florence Siemer werd met Zidane (v. Inspekteur) tweede in de kür, en derde in het kampioenschap achter Annelotte Felix en Amos (v. Flemmingh).

Pap won gisteren ook al de juniorenproef, en deed er vandaag met ruim 75% in de kür nog een schepje bovenop. “We hebben alleen nog maar een paar keer Z2 en junioren gestart, en mijn kür had ik nog nooit gereden” liet Pap weten. De kür reed ze echter met verve. Zonder fouten kwam de combinatie aan het einde, en ze kon de Jazz-zoon mooi stil in de aanleuning voorstellen.

Vooruitgang

In de korte tijd dat Pap Victory op stal heeft, heeft ze hem al goed leren kennen. “De eerste wedstrijden gingen heel goed, maar je komt ook altijd dingetjes tegen. De laatste maand hebben we echt veel vooruitgang geboekt. Het gaat steeds meer safe en foutloos, echt super leuk! Ik ging echt zonder verwachting hierheen, we draaien pas net mee.” Pap traint bij Nicolette van Leeuwen, die vandaag en gisteren ook in Ermelo aanwezig was om haar te helpen. Naast Victory heeft ze nog een jonge merrie op stal en ze rijdt de KWPN goedgekeurde hengst Jersey (v. Vivaldi).

Finalisten

Florence Siemer werd met Zidane (v. Inspekteur) tweede in de kür, en derde in het kampioenschap achter Annelotte Felix en Amos (v. Flemmingh). Milou Dees werd vierde met Francesco (v. Florencio). De nummer vijf van gisteren, Zoe Kuintjes met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall), werd uitgebeld vanwege onregelmatigheid bij het paard. Vandaag werden Felice Blaauw en Take It Easy (v. Florestan I) vijfde in de kür.

Handige links

Uitslagen
Overall uitslag

Programma

Livestream ClipMyHorse

Overzichtspagina KNHS Indoorkampioenschappen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Kimberley Pap KNHS-kampioen Junioren: ‘En ik draai pas net mee!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook