Ga naar hoofdinhoud

Kristina Bröring-Sprehes Desperados niet naar Tryon

Kristina Sprehe met Desperados. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De 17-jarige hengst Desperados FRH (v. De Niro) van Kristina Bröring-Sprehe is niet op tijd fit om aan CHIO Aken, de laatste Duitse observatiewedstrijd voor Tryon, deel te nemen. Daarmee  valt de zwarte hengst, die bijdroeg aan het teamgoud voor Duitsland op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, dus ook uit voor Tryon. 

Desperados is al langere tijd aan het kwakkelen. In 2017 raakte de hengst in aanloop naar de Europese Kampioenschappen geblesseerd en was langere tijd uit de running.  Desperados leek in dit Wereldruiterspelenjaar weer op tijd weer fit te zijn. Hij maakte in Hagen in april een winnende rentree, maar raakte daarna opnieuw geblesseerd. Daarbij ging het om een nieuwe blessure. Bröring Sprehe moest de hengst terugtrekken voor de Duitse Kampioenschappen in Balve (de eerste observatiewedstrijd) en nu dus ook voor Aken.

Spijtig

Klaus Roeser, dressuurvoorzitter van de DOKR, meldt: “Aken was helaas te snel voor Desperados. Ik vind het zeer spijtig, vooral voor Kristina.” Desperados was de afgelopen jaren van vaste waarde voor het (bijna onverslaanbare) Duitse team. Voor een andere Duitse topcombinatie lijkt Tryon ook ver weg: Showtime FRH van Dorothee Schneider kampt ook al langere tijd met een blessure.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.