Ga naar hoofdinhoud

Kuintjes, Zoutendijk en Meulendijks winnen in Almelo

Update
Zoë Kuintjes met Elin's Nonsisdador. Foto Melanie Brevink

Vandaag kwamen de jeugddressuurruiters weer aan de start in hun competitiewedstrijden. Dit keer was Almelo het toneel. Zoë Kuintjes noteerde de hoogste score. Zij behaalde bij de pony's in de Felix Juristen Cup 73,52%. De overwinningen in de MDH Kostendrukkers Cup gingen, bij de junioren en Young Rider,s naar Lisanne Zoutendijk en Lotte Meulendijks.

Kuintjes blijft maar scoren met haar fraaie schimmelpony Elin’s Nonsisdador. Ook dit keer blonken ze weer uit in het neerzetten van een zeer gelijkmatige proef. Twee juryleden gaven zelfs een beoordeling van net onder de 75% voor hun verrichtingen. Met de score van de derde jury, 72,70%, kwam het eindtotaal uit op 73,52%.
“Ik ben weer super trots”, steekt de jonge amazone van wal. “Sco ging super en liep een super fijne proef. Vooral de draf was heel fijn. Daarin bleef hij zelf heel mooi doorlopen. In de galop had hij nog wel iets meer sprong mogen houden, maar daar had ik er dus eigenlijk zelf iets meer aan mogen blijven rijden. Alles met elkaar ben ik er heel blij mee, want we scoorden veel zevens en achten.”
Daphne van Peperstraten volgde met Wondurful Girl met 72,14% op de tweede plaats. Derde werd Marten Luiten met Goldwinhoeve’s Movie Star met 71,88%. Luiten dendert met die score in sneltreinvaart het A-kader in!

Strijd
In de MDH Kostendrukkers Cup was vooral de strijd bij de junioren hoog. Drie combinaties noteerden een score boven de 70%. Lisanne Zoutendijk voerde de groep aan met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) met 70,99%. Esmee Donkers volgde op plaats twee met Chaina (v. Sir Donnerhall) met 70,36%.
Met 70,18% was de derde plaats voor Mercedes Verweij en Wiolita (v. San Remo). Josephine van Dalsen met Di Negro (v. Negro) en Mylene Spaak met Ziteldo (v. Royal Dance) maakten de top vijf compleet. Zij behaalden 67,12% en 65,59%.

Lotte Meulendijks was bij de Young Riders de enige die boven de 70%-grens kwam. Met 70,13% mocht zij dan ook met MDH Ohio (v. Indoctro) het oranje lint in ontvangst nemen. Thalia Rockx en Verdi de la Fazenda (v. Florett As) werden tweede met 68,73%, vlak voor Carlijn Huberts met Romeo (v. Jazz) en Ashley Langevoort met Dontruschels (v. Don Primaire). Vlak daar weer achter eindigde Jasmien de Koeyer met Esperanza (v. Desperados) op plaats vijf.

Klik hier voor het fotoalbum.

Bron: De Paardenkrant – Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook