Ga naar hoofdinhoud

Kür in Tryon definitief gecancelled

Update

Het is officieel: de kür op muziek is van de baan. De finale van het Wereldkampioenschap voor dressuurruiters is het rechtstreekse slachtoffer van de tropische storm Florence, die vanavond (Amerikaanse tijd) met een enorme bak regen en harde wind Tryon gaat bereiken. De eerst windvlagen en motregen kondigen de komst van Florence al aan.

Het volledige programma op zondag is inmiddels geannuleerd naar aanleiding van de laatste weersvoorspellingen. In eerste instantie zou de kür op muziek verhuizen van zondag naar maandag. Maar in overleg met de chef d’equipes, de FEI en organisatie is besloten om deze rubriek nu helemaal af te gelasten.

‘Paarden niet anderhalf uur na een prestatie op vliegtuig’

Maarten van der Heijden vertelt op KNHS.nl:  “De Europese dressuurpaarden vliegen maandag terug en er is geen mogelijkheid om deze planning te wijzigen. Het is absoluut onverantwoord om deze paarden anderhalf uur na een prestatie op het vliegtuig te zetten. In het belang van de paarden is in gezamenlijkheid besloten om de kür af te gelasten.”

Binnenrijden bleek niet haalbaar

Ook de optie om de wedstrijd binnen te laten verrijden in de hal waar ook de reining plaatsvindt bleek niet haalbaar, het was niet mogelijk om tijdig de bodem in orde te hebben.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.