Ga naar hoofdinhoud

Kür-zilver voor Hosmar in Tryon

Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een totaal van bijna tachtig procent in de Grade V-kür won Frank Hosmar zaterdag in Tryon zijn tweede zilveren medaille met zijn  Alphaville N.O.P. (v. Sandreo). Net als dinsdag in de individuele proef moest Hosmar alleen Sophie Wells voor laten gaan. Het brons was voor Tomoko Nakamura uit Japan.

De Britse Wells was met de KWPN’er C Fatal Attraction (v. Fidertanz) niet te kloppen in de kür en ging er met een score van 80,755% unaniem met het goud vandoor.

Podium

Hosmar kwam uit op een totaalscore van 79,155% met de dertienjarige KWPN-ruin, waarmee hij op zijn beurt meer dan vijf procent los stond van Nakamura. De Japanner maakte het podium compleet met Djazz F (v. Jazz), de derde KWPN’er die een medaille won in deze Grade.

‘Ik ben een gelukkig mens’

“Ik ben een gelukkig mens. Ik heb een fantastisch WK hier gehad en we hebben met het team geschiedenis geschreven”, vertelt een blije Hosmar na afloop van zijn zilveren optreden in de kür.  “Ik ben zo trots op Alphaville, hij heeft het zo goed gedaan in deze hitte hier. Want het is echt warm. En tot het laatst in de kür heeft hij alles gegeven.”

De teller van de medailles staat voor Hosmar inmiddels op 24 in tien internationale kampioenschappen.

 

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook