Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Dark President D&R wint Dressage Stallions of the Year Freestyle

Update
Dark President D&R en Riccardo Sanavio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Italiaan Riccardo Sanavio won zojuist met de KWPN-hengst Dark President de kür op muziek voor dressuurhengsten op het WK in Ermelo. De stalruiter van het Glock Horse Performance Center in Oosterbeek stuurde Wynton-zoon naar een percentage van 74.867. Sanavio bleef de winnares van gisteren in de Prix St.Georges-proef, Charlotte Fry met Everdale, net voor. Fry scoorde met de hengst van Gert-Jan van Olst 74.233%.

Net als gisteren in de Prix ging de strijd in de kür op muziek tussen de twee KWPN-hengsten. Nu was de Wynton-zoon Dark President licht in het voordeel. De Italiaanse ruiter Riccardo Sanavio is steeds meer een eenheid aan het vormen met de hengst en ging zonder fouten door de proef. Twee van de drie juryleden vonden de combinatie ook de beste en Sanavio won met 74.867%.

Sanavio was blij met het resultaat: “Ik rijdt hem pas sinds half april, toen ik bij Glock in dienst kwam.We voelen elkaar steeds beter aan. Hij was weer veel beter dan gisteren en ik ben erg blij met het resultaat.”

Door een foutje in de wisselserie om de drie moest de talentvolle Charlotte Fry op Everdale nu genoegen nemen met een tweede plaats. Ook had de Lord Leatherdale-zoon wat meer last van spanning da de dag ervoor. Met een percentage van 74.233 eindigde de stalamazone van de Van Olst Stables vlak achter Sanavio op de tweede plek.

De Noorse Alexandra Andresen, bekend van de strijd rond de hengst Handsome O, werd met de Westfaalse hengst Belamour (v. Belissimo M) derde met 72.60%.

Klik hier voor de uitslag.

Everdale en Charlotte Fry Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bron paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook