Ga naar hoofdinhoud

Laatste ticket Nürnberger Burg-Pokal voor Hubertus Schmidt en Toscana

Hubertus Schmidt, hier met Escolar - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
Hubertus Schmidt haalde gisteren het laatste startbewijs voor de finale van de Nürnberger Burg-Pokal binnen. De Duitse 'Reitmeister' deed dat met de zevenjarige Oldenburger merrie Toscana (v. Blue Hors Bentley). Het was niet het enige wat Schmidt op Faszination Pferd in Nürnberg won. Met de Trakehner hengst Imperio (v. Connery) zegevierde hij ook in de Grand Prix en in de kür.

Zowel de inloopproef als de Prix St.Georges Special, waarmee de ticket voor de Nürnberger Burg-Pokal finale werd verdiend, reed Hubertus Schmidt de merrie Toscane naar de winst. In de laatste proef scoorde Schmidt 73,415%. Schmidt: “Toscana is een buitengewoon goed paard en heeft hier vandaag laten zien wat ze kan.” Toscana is het tweede paard wat Schmidt in de finale in Frankfurt gaat rijden. Eerder plaatste hij zich met de hengst Escolar (v. Estobar).

Desario tweede

Met twee procent werden Oliver Oelrich en de achtjarige Hannoveraner hengst Desario (v. Dimaggio) naar de tweede plaats verwezen. Alleen Katrina Wüst had Desario met 76.341% ruim boven Schmidt en Toscana gezet. Oelrich’s eindtotaal kwam uit op 71.463%.

Imperio wint GP en kür

Naast de zege in de Burg-Pokal was Hubertus Schmidt ook oppermachtig met de Trakehner hengst Imperio. Het paar won de Grand Prix met 72.94% voor Benjamin Werndl die met Der Hit (v. Del Gado) 71.12% scoorde. In de kür deed Schmidt er nog een schepje boven op en won afgetekend van Werndl, nu met 79.333%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron St.Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook