Ga naar hoofdinhoud

Langehanenberg onverslaanbaar in Wereldbekerwedstrijd

Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW (v. Donnerhall) hebben zonet opnieuw bewezen dat ze het topduo van het moment zijn. Met een monsterscore van 90,375% won de Duitse combinatie zonet de Reem Acra FEI World Cup Dressagewedstrijd in Neumünster. Hans Peter Minderhoud pakte met Johnson (v. Jazz) de zesde plaats.

Langehanenberg en de veertienjarige Westfaalse hengst Damon Hill NRW scoorden vooral goed op de vliegende galopwissels en de overgangen van piaffe naar passage en omgekeerd. Hiervoor kreeg het duo van twee juryleden zelfs een 10. De twee passages zelf waren goed voor een dubbele tien van drie juryleden. Zoals gewoonlijk viel ook de harmonie tussen amazone en paard op.

De Deense Anna Kasprzak en de vijftienjarige Donnperignon, eveneens een nakomeling Donnerhall, werden tweede met een score van 83,575%. Deze combinatie scoorde vooral met de uitgestrekte draf. Jessica von Bredow-Werndl en de KWPN-hengst Unee BB (v. Gribaldi) pakten ook de derde plaats voor Duitsland. Zij scoorden 82,425%.

Verder in de top vijf bleven de hoge plaatsen in Duitse handen met Isabell Werth en Don Johnson FRH (v. Don Frederico) op de vierde en Fabienne Lütkemeier op D’Agostino FRH (v. De Niro) op de vijfde plaats. Werth en Lütkemeier hadden niet veel verschil in hun score met een resultaat van 80,250% voor Isabelle Werth en 80,050% voor Fabienne Lütkemeier.

Hans Peter Minderhoud en Johnson scoorden 78,350%. Ook bij hen vielen de vliegende galopwissels positief op, net zoals de uitgestrekte galop. De uitgestrekte stap bleef wat in het midden met een gemiddelde van 6,5. “Dit was mijn debuut op Wereldbekerniveau met Johnson, gisteren reden we de vijfde Grand Prix en vandaag de derde Freestyle. En dan met Johnson als zevende in de Grand Prix en als zesde in de Freestyle eindigen is mooi, maar de wijze waarop geeft heel veel voldoening!”, aldus Minderhoud. “Het was echt een goed Kür. De wissels klopten, het uitstrekken in draf en galop ging als vanzelf, net als de uitgestrekte stap. In de verzamelde stap moeten we nog iets meer de rust bewaren, maar daar staat tegenover dat de passage weer erg expressief was. We hebben nu een prima basis om door te werken en de zaken die nu thuis nog beter lukken dan in de wedstrijdring ook in de wedstrijden te laten zien. Een groot voordeel van Johnson is dat hij nergens naar kijkt of zich door laat afleiden. De piste van Neumünster is best een lastige, omdat het publiek erg dicht op de ring zit, maar Johnson was in beide wedstrijden helemaal bij de les”, vervolgde Hans Peter, die zich met Romanov via Gothenburg en met Johnson via Indoor Brabant op de finale wil voorbereiden. “Ik sta nu zesde in de tussenstand en miste de wedstrijd van Amsterdam door een lichte blessure van Glock’s Romanov. Door naar Gothenburg te gaan met het ene paard en met Johnson naar de andere kan ik voor de finale in Lyon kiezen voor het paard dat het beste in vorm is.”

Patrick van der Meer en Uzzo (v. Lancet) werden dertiende met 72,250%. Van der Meer was niet tevreden. “Het ging gewoon niet goed. In de Grand Prix had ik last van spanning, waardoor onder andere de eners en de pirouettes de mist in gingen. In de Kür heb ik op een fouten te vermijden wijze gereden. Dat gaat helaas ten koste van het beeld en ook nu weer was er spanning”, aldus Van der Meer. De oorzaak van deze tegenvallende ritten wordt door hem gezocht in de laatste wedstrijd. “Tijdens de Freestyle op Jumping Amsterdam reed ik een nieuwe Kür en toen leek het wel dat ik meer geconcentreerd was op de muziek als op het rijden. Ik denk dat ik daarvan nu de rekening gepresenteerd kreeg”, vertelde Patrick, die nu elfde staat in de tussenstand. “Ik zou natuurlijk dolgraag deel willen nemen aan de finale en dan zou het wel eens noodzakelijk kunnen zijn dat ik, hoewel nog niet in mijn planning opgenomen, ook naar Gothenburg ga. Daar ga ik eens rustig over nadenken.”

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Horses / KNHS

2 reacties op “Langehanenberg onverslaanbaar in Wereldbekerwedstrijd

 • Gerda

  Heel byzonder….Er doen er maar 15 mee en allemaal een geldprijs……Dan de springers….altijd rubrieken van meer dan 40, en slechts 1 op de 4 een prijs……

 • Brekelmans

  Ook op Facebook plaatsen
  Plaatsen als Theo Brekelmans (Ben jij dit niet?)

  Theo Brekelmans · Populaire reageerder · Werkt bij Selbständig · 134 abonnees

  1 Takt, Schwung, Elastizität (4x) 36 36 36 38 38 ±2
  2 Harmonie zwischen Reiter und Pferd (4x) 38 40 40 40 38 ±2
  3 Choreografie, Ausnutzung des Vierecks, Einfallsreichtum (4x) 36 36 40 34 38 ±6
  4 Schwierigkeitsgrad, kalkuliertes Risiko (4x) 36 38 36 32 38 ±6
  5 Musik und Interpretation der Musik (4x) 36 38 40
  De choreografie, schwierigkeitsgrad und Musik veranderen toch niet. Mij is het niet duidelijk waarom de punten dan hoger worden t.a.v.eerdere wedstrijden. Zo kun je iedereen boven de 90 laten scoren. Of snap ik het niet?
  Beantwoorden · Vind ik leuk · Bericht niet meer volgen · 45 minuten geleden
  Sociale plug-in van Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.