Langehanenberg: 'Damie heeft alles, alles gegeven' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Langehanenberg: ‘Damie heeft alles, alles gegeven’

Damon Hill, hier nog onder Helen Langehanenberg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Iedereen had hier zijn beste al gegeven, dus wij konden niet achterblijven", zegt Helen Langehanenberg na afloop van de Grand Prix waarmee zij goud binnenhaalde voor Duitsland. Nooit was dressuursport zo spannend. Tussen teamgoud en teambrons zat in Herning slechts ruim één procent.

“Ik heb m’n hoofd helemaal niet gehad bij het rijden van een bepaalde score”, zegt Langehanenberg. “Alle concurrenten hadden al het uiterste gedaan, en dat deed Damon Hill ook. Hij heeft alles, alles gegeven. Ik heb m’n uiterste best gedaan om hem zoveel mogelijk te ondersteunen.”

Als Helen Langehanenberg net haar gouden proef (beloond met een dik persoonlijk record) heeft gereden wordt ze bestormd door televisiecamera’s. En door emoties. “Dit is zo’n ontlading, ik kan er met m’n hoofd nog helemaal niet bij. Ik weet wel dat Damie me vanaf de eerste pas in de ring het gevoel gaf dat hij bij me was en dat ik alles met hem kon doen.”

Volgens Helen Langehanenberg was haar topprestatie alleen mogelijk dankzij de teamgeest in de equipe van bondscoach Monica Theodorescu. “Dat gevoel van saamhorigheid en samen ergens voor strijden heeft mij heel veel steun gegeven. Dat was nodig op dit kampioenschap waar de verschillen zo klein en de spanning zo groot was.”

Klik hier voor de fotoserie van Arnd Bronkhorst.
Lees hier alles over het EK.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook