Ga naar hoofdinhoud

Li Yu Kuo wint met Nelson Lichte Tour

Nelson

De Taiwanese Li Yu Kuo won gisteren op de Subtopwedstrijd in Oirschot de Prix St. Georges. De 21-jarige ruiter zadelde hiervoor Nelson (v. Weltmeyer), het voormalige wedstrijdpaard van Anky van Grunsven. De overwinning in de Intermédiaire I ging opnieuw naar Jonna Scheltraete, die haar Ferro-nakomeling Verdict ook in spannende accommodaties steeds beter bij de les kan houden.

Li Yu Kuo wil in 2014 graag aan de Asian Games meedoen. Hiervoor traint hij sinds november 2011 op het Anky Education Center. In eerste instantie werd hij begeleid door Joyce Heuitink, die hem eerder tijdens het jureren in Kuala Lumpur had ontmoet. Sinds hij Nelson rijdt, traint hij bij Anky. Het duo scoorde in Oirschot 66,38% met hun proef. Met zijn andere paard, TC Temptation (v. Farrington) werd Kuo vijfde. Cindy van Vugt mocht met U-Two (v. Goodtimes) het rode lint ophalen.

In het ZZ-Zwaar kwamen twee groepen aan start. In de ochtendgroep was de zege beide keren voor Sandra Jeuken met ZKH Zion (v. Numero Uno). Bij de avondgroep was Lucie Louws tweemaal de beste. Haar tweede proef met Zion (v. Rubiquil) leverde met 64,14% de hoogste dagscore van het ZZ-Zwaar op. De 33-jarige Louws runt haar eigen dressuurstal in het Zeeuwse Oost Kapelle. Ze rijdt met de zelfopgeleide Zion nu enige maanden ZZ-Zwaar. “Het is voor ons voor het eerste dat we op dit niveau rijden, maar alles wordt steeds beter bevestigd en we krijgen steeds meer routine in de proeven. Ik was blij met het resultaat en vond het ook erg leuk dat de jury nog naar me toekwam en me complimenteerde met mijn houding en zit”, vertelt Louws trots.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees volgende week woensdag meer in de Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook