Ga naar hoofdinhoud

Wereldbeker staat nu ook bij Dujardin in de kast

Na titels op alle kampioenschappen behalve de Wereldruiterspelen te hebben behaald en wereldrecords te hebben verbeterd, staat de Wereldbeker dressuur nu ook in de prijzenkast van Charlotte Dujardin. Haar gloednieuwe Kür met Valegro werd vanmiddag gewaardeerd met 92.179%, ruimschoots voldoende om Helen Langehanenberg op Damon Hill achter zich te houden (87.321%). Edward Gal en Glock's Undercover eindigden als derde (83.696%).

Daniëlle Heijkoop revancheerde zich vandaag in de Wereldbekerfinale geweldig voor de matige Grand Prix van gisteren. Een technisch hoogstaande en artistiek ijzersterke Kür met Kingsley Siro leverde 77.946% en de zesde plaats op. Hans Peter Minderhoud (77.625%) moest na een geslaagde Kür op Glock’s Johnson de Duitse Jessica von Bredow op Unee met miniem verschil nog voor laten gaan en werd achtste.

Spectaculair tromgeroffel accentueerde telkens de inzet van Valegro’s briljante piaffes, met een Keltische fluit leek een bard het verhaal te vertellen van een Britse die de wereld verovert. In de vorm van de Wereldbeker deed Dujardin dat vandaag. Zo briljant in vorm als gisteren was Valegro vandaag niet, maar het beste paard van de wereld heeft dan nog ruimschoots over om de titel te pakken. In stap was de Negro-zoon vandaag wat zuinig, de dubbele pirouettes zouden iets meer ritme mogen houden en in één pirouette was een licht moment van onbalans.

De concurrentie was vandaag ook niet op zijn best, met een Damon Hill van Helen Langehanenberg die telkens wat kleine storinkjes kende in verschillende overgangen.

Edward Gal en Glock’s Undercover reden een prachtige Kür, heel lichtvoetig en met een voorbeeldige balans in alle gangen en op alle  momenten. In de eerste serie wissels om de pas ontstond een foutje en in de overgang galop-passage zat een hakkel. In de laatste meters van zijn Kür verloor Gal ook nog eens een teugel, maar dit bleef verder zonder consequenties.

Isabell Werth moest met El Santo, na een proef met matige piaffes en een fout in de eners, vlak achter Tinne Vilhelmson genoegen nemen met de vijfde plaats. Niet dat Don Auriello een heel krachtige indruk maakte, maar Vilhelmson reed wel een harmonieuze en foutloze Kür.

Videoverslag FEI

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook