Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas stuurt Electra met dik 73% naar winst in Waregem

Lynne Maas met Electra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het CDI Waregem is goed begonnen voor Lynne Maas en haar zwarte ballerina Electra (v. Jazz). Met een score van 73,789% wonnen de regerend Nederlands Lichte Tour-kampioenen vandaag de Prix St. Georges op het Belgische concours.

Lynne Maas en de achtjarige merrie Electra werden beloond met een hele rits zevens en een aantal achten. Hoogtepunt in de proef was de uitgestrekte galop die een 9 opleverde. Na het buitenlandse debuut afgelopen juni in Uggerhalne, is dit voor de combinatie het tweede concours over de grens. Binnenkort gaat Maas zich met Electra focussen op de overstap naar de Grand Prix.

Van Cranenbroek nipt tweede

Ilse van Cranenbroek zat de winnares op de hielen. Met Emerald S (v. Ampère) reed ze 73,632% bijeen en werd daarmee tweede. Jorinde Verwimp maakte de top drie compleet. De Belgische amazone stuurde Arie Sollenburg (v. Olivi) naar een score van 72,921%.

Verwaal en Vincourt

Linda Verwaal eindigde met Jakari (v. Jazz Rubin) als vijfde (70,421%). Annemiek Vincourt volgde met Diede Dini (v. Spielberg) op de zesde plek (70,158%).

Van Zwambagt wint young riders

Voor de young riders stond vandaag de landenproef op het programma. Febe van Zwambagt – die na een succesvolle periode bij de junioren nu aan haar eerste jaar bij de young riders bezig is – won met FS Las Vegas (v. Lord Loxley) de rubriek met 69,737%.

De Booij en Roefs exact gelijk

Zoe de Booij met Esprit (v. Johnson) en Fenna Roefs met Brown Boy (v. Sandreo) behaalden exact dezelfde score van 66,009% en deelden daarmee de vijfde plaats. Kaylee Gouda reed Don Juan (v. Vivaldi) met 65,00% naar de zevende plek.

Klik hier voor de uitslagen van de Prix St. Georges.

Klik hier voor de uitslagen van de young riders.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook