Ga naar hoofdinhoud

Marieke van der Putten wint spannende strijd, Adelinde Cornelissen tweede

Update
Marieke van der Putten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met scores die dicht bij elkaar lagen, hebben Marieke van der Putten, Adelinde Cornelissen en Jeanette Haazen elkaar heel weinig toegegeven in de Grand Prix op de Subtopwedstrijd vandaag in Ermelo. Uiteindelijk was de zege met 69,80% voor Van der Putten en de grote OO Seven-dochter Ambria.

Na een oefenrondje twee weken geleden in Emmeloord, maakte Cornelissen nu haar officiële debuut met de KWPN-hengst Aqiedo. Met een score van 68,90% bezette het duo de tweede plaats. Op minimale afstand volgde Van der Putten met Zingaro-Apple. Met deze zoon van Painted Black kwam de stalamazone van team Glock tot een score van 68,85%. Jeannette Haazen en Dabanos sloten met 68,50% aan op de vierde plaats. Na ruim vijf jaar afwezigheid maakte Haazen eind maart een prima rentree (2e met 67,50%) op het hoogste niveau en kort daarna won ze met de grote ruin de Grand Prix in het Belgische Diepenbeek (69,05%).

Eigen concurrent

In de Prix St. Georges was de eerste én de tweede plaats voor Robin van Lierop. Met de schimmelmerrie Denza Lenza behaalde Van Lierop een score van 68,29% wat bij beide juryleden ruimschoots de koppositie betekende. Voor de proef met Rhodium-zoon Cupido mocht Van Lierop de tweede prijs ophalen. Deze negenjarige ruin – die eerder door Van Lierops partner Seth Boschman werd uitgebracht – liep 66,58% bijeen.
Frank Hosmar deed met Alphaville N.O.P. ook goede zaken in de Lichte Tour. In de Prix St. Georges mocht het paar zich met 66,05% als derde opstellen. In de Intermédiaire I reed Hosmar zijn Sandreo-zoon naar de winnende score van 67,70%. Melissa Castein en Wousseau sloten met 64,87% op de tweede plaats, gevolgd door Maarten van Stek en William met 62,11%.

Twee keer aan kop

In het ZZ-Zwaar herhaalde Mark van den Donk zijn huzarenstukje van twee weken geleden in Emmeloord. Toen was Van den Donk op zijn ZZ-Zwaar-debuut met Christon B niet te kloppen, net als vandaag. De eerste proef van het duo werd beloond met 68,64%. In de tweede proef reed Van den Donk de zoon van Sandro Hit – die uit dezelfde moeder komt als Don Tango B en Vontango B – naar 69,43%.
De twee rode linten waren voor Wendy Fokker. Zij behaalde met haar Polansky-merrie Black Pearl 64,43% en 66,21%.

Startbewijs Grand Prix

In de gecombineerde groep Intermédiaire II en Grand Prix U25 trok Denise Nekeman met haar hengst Boston STH aan het langste eind. De amazone kreeg voor haar Inter II-proef 68,55% en heeft hiermee haar startbewijs voor de Grand Prix op zak.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook