Ga naar hoofdinhoud

Meulendijks en Van Peperstraten bovenaan FEI-jeugdranking

Anne Meulendijks met MDH Avanti. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Mooie resultaten voor de Nederlandse jeugd in de Longines FEI Ranking. Bij de U25 en de Junioren wordt de lijst aangevoerd door Anne Meulendijks respectievelijk Daphne van Peperstraten. Sanne van der Pols en Jasmien de Koeyer bezetten de tweede plaats bij de Children en Young Riders.

Anne Meulendijks voert de wereldranglijst aan met MDH Avanti N.O.P. (v. United) met 1972 punten. Van de dertien starts die meetellen voor deze score wist Meulendijks er maar liefst elf te winnen en twee keer tweede te worden. In de top tien bij de U25 staan ook de Nederlandse amazones Maxime van der Vlist met Bailey (vijfde), Denise Nekeman met Boston STH (zesde) en Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene (tiende).

Young Riders

Bij de Young Riders wordt de lijst aangevoerd door Semmieke Rothenberger met Geisha (v. Gribaldi) met 1958 punten. Jasmien de Koeyer volgt op de tweede plaats met de nu negenjarige Esperanza (v. Desperados) met 1882 punten. De Koeyer won twee keer in Nieuw en Sint Joostland en één keer in Roosendaal dit seizoen. Ook Esmee Donkers met Chaina (vijfde) en Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (negende) bemachtigden een plaatsje in de top tien.

Junioren

Met bijna alleen maar zeges en een voorsprong van zowat 200 punten voert Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) overtuigend de ranking aan bij de Junioren. Zo waren er zeges in Roosendaal, Exloo en Hagen die meetelden voor de punten. De achtste plaats in de ranking wordt bezet door Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion gevolgd door Florence Siemer met Zidane en Sem Stiemer met Waldemar op plaats negen en tien.

Children

In de Children-categorie is de Russische amazone Olga Arzhaeva de aanvoerster met Ronaldinyo (v. Royal Hit) met 1917 punten. Op minieme afstand volgt Sanne van der Pols met Excellentie (v. Don Schufro) op de tweede plaats. De top drie wordt compleet gemaakt door Lara van Nek met Fariska (v. Vivaldi).

Klik hier voor de Rankings.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook