Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud: ‘Flirt gaat dit wereldbekerseizoen weer mee’

Exclusief
Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt (v. Florestan I) zouden afgelopen april in Omaha hun titel in de Wereldbekerfinale gaan verdedigen. Een avond voordat het paar naar Omaha zou afreizen blesseerde Flirt zich en moesten ze helaas afmelden. Dit weekend liet Minderhoud weten dat de vosruin weer in training staat.

De EK-observaties kwamen volgens Minderhoud nog wat te vroeg. “Maar Flirt gaat wel de goede kant uit” voegt hij toe. “Hij is weer licht in training, maar we doen nog weinig met hem. Ik wist dat ik beide observaties en daarmee het EK niet zou kunnen halen en daarom deed ik het liever rustig aan met hem, in plaats van hem op te trainen richting bijvoorbeeld Aken. Waarschijnlijk gaat hij aan het begin van het komende wereldbekerseizoen weer mee.”

Ambria

Minderhoud vertelde ook dat hij een ‘nieuw’ paard onder zijn hoede heeft: na het vertrek van Marieke van der Putten naar RS2 Dressage nam hij de teugels van Grand Prix-paard Ambria (v. OO Seven) over. “Met Ambria gaat het best wel goed. In het begin was het even wennen, maar ik denk dat ik aan haar aan leuk paard ga krijgen. We zijn natuurlijk samen nog nooit de ring in geweest, maar thuis laat ze mooie dingen zien” vertelt hij.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook