Ga naar hoofdinhoud

Nederland op drie in Nations Cup Falsterbo, Zack wint Kür

Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Zack Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Falsterbo werden vanochtend de laatste twee onderdelen van de FEI Nations Cup verreden en Nederland is daarin als derde geëindigd. Zweden hield in alle drie de onderdelen de leiding en won voor Duitsland. Patrik Kittel en Daniel Bachmann Andersen gingen er met de winst in respectievelijk de Grand Prix Special en de Kür op Muziek vandoor.

Na de Grand Prix van gisteren stond Nederland derde en ook na de Grand Prix Special en de Kür behield Team NL de derde positie. Thamar Zweistra eindigde in de GP Special met Hexagon’s Double Dutch (v.Johnson TN) als vijfde met 69,128% en Danielle van Mierlo en Dayano (v.Jazz) scoorden 66,447% en werden achtste in de GPS. De winst kwam in handen van Patrik Kittel en Well Done de la Roche CMF (v.Fürstentraum) met 73,532% voor zijn landgenote Juliette Ramel en Wall Street JV (v.Wie Weltmeyer).

Kür

In de Kür op Muziek stond Daniel Bachmann Andersen met zijn KWPN’er Blue Hors Zack (v.Rousseau) bovenaan de uitslagenlijst. Bachmann Andersen scoorde 85,020% en was daarmee oppermachtig met een verschil van bijna 7,5% op de nummer twee. Patrick van der Meer en Chinook (v.Vivaldi) behaalden een percentage van 74,520% en pakten een vijfde prijs. Hans Peter Minderhoud leek met Zanardi (v.Rubels) goed op weg, maar door een grote storing in de passage-piaffe overgangen in de Kür werd de ruiter zevende met 72,870%. Met 40 plaatsingspunten werd Nederland werd derde in de landenwedstrijd achter Zweden (22 punten) en Duitsland (27 punten).

Uitslagen Grand Prix SpecialKür op Muziek en de Nations Cup.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook