Ga naar hoofdinhoud

Nederland pakt goud in landenwedstrijd Young Riders

Stefanie van den Brink, hier met Wapper

Roelof Bril heeft met zijn Young Ridersteam gisteren de eerste plaats bemachtigd in de Nations Cup Jumping voor Young Riders. Frankrijk reed naar de tweede plaats in het parcours van 1,45m hoog. De derde plaats was voor Zweden.

Dennis van den Brink met Royal Dream 18, Jelmer Hoekstra met Un Diable, Stefanie van den Brink met Wapper en Sjaak Sleiderink met Zhivago; Deze Nederlandse topcombinaties bezorgden Oranje de eerste plaats met een totaal van 116,61 seconden in de barrage. Alle vier combinaties bleven bovendien foutloos in de barrage. Dennis van den Brink en Sjaak Sleiderink hadden beiden een balk in de tweede ronde.

Frankrijk bracht Thibault Pigeon, Nils Vilain, Clementine en Margaux Bost aan de start. Deze vier ruiters eindigden elk foutloos met een totaal van 119,34 seconden in de barrage. Zweden had vier strafpunten in de barrage en een totale tijd van 116,34 seconden.

In de Nations Cup Ponyriders Dressage werd Nederland derde met het team van Tinneke Bartels. Joelle Peters, Gyvano Schouws, Kaylee Gouda en Demy Kurstjens scoorden samen 211,197%. Duitsland won met 227,735% terwijl Denemarken de tweede plaats pakte met 215,855%.

Verder deed Sanne van Grotel het ook goed met Melvin V 2 in de CDIY kwalificatie voor Young Riders van gisteren. Ze werden vijfde met een score 71,667%. De Duitse Charlotte-Maria Schürmann won met Edward 28 (v. Embassy), de achtjarige Hannoveraner waarmee ze 76,842% scoorde. Haar landgenotes Juliette Piotrowski en Vivien Niemann werden respectievelijk tweede en derde.

In de CDIOJ kwalificatie voor Juniors werd Dana van Lierop vierde met de negenjarige Sting (v. Sunny-Boy). Zij scoorden 71,93% terwijl de Duitse winnares Johanne Pauline von Danwitz 74,737% scoorde met Habitus 10 (v. Hohenstein). Opnieuw was de topdrie volledig Duits met Claire-Louise Averkorn op twee en Anna-Christina Abbelen op drie.

Vanmorgen wist Rosalie Bos met Ultiem vierde te worden in de CDIJ Kür finale Juniors. Ze scoorden 72,833%. Het winnende Duitse duo Sophie Kampmann en BMC Roman Nature (v. Rohdiamant) won met 76,792%.

Eerder werd Amke Bekhuis vijfde met Matchello K in de 1,25m-rubriek voor Pony’s. De Britse Faye Adams won met Cisco Bay II.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook