Ga naar hoofdinhoud

Nederland voorlopig tweede in Nations Cup Compiègne

Update III
Adelinde Cornelissen met Aqiedo. Foto: Melanie Brevink

Adelinde Cornelissen zette met de Undigo-zoon Aqiedo het beste resultaat voor Nederland neer in de eerste wedstrijd van de FEI Nations Cup dressuur in het Franse Compiègne. Haar score van 72,90% leverde haar eveneens een vierde plaats in het individuele klassement op. Nederland staat met een totaal van 215,240% voorlopig op plaats twee, net achter Groot-Brittannië. Morgen wordt na de Grand Prix Special en de kür (per rubriek twee ruiters) de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Met een gedegen proef reed Patrick van der Meer 71,080% bij elkaar met de Rousseau-nazaat Zippo. Jeannette Haazen was super blij na een foutloze proef met Dabanos D’O4. De Abanos-zoon stond er goed aan en liet onder meer mooie piaffes en passage zien. Bij Alonso scoorde Haazen zelfs 73% wat haar eindtotaal op 71.26%.

Storingen bij Heijkoop

Danielle Heijkoop ging als derde in de landenwedstrijd van start. Ze kwam niet zoals aangekondigd met good-old Siro in actie, maar met zijn jongere halfbroer Badari.  Met de Gribaldi-zoon kreeg ze te maken met een grote storing in de changementen om de pas. Badari viel uit de galop en de laatste wissels konden niet meer gesprongen worden. Ook in de piaffe en overgangen naar de passage liep het niet helemaal gesmeerd. Heijkoop kreeg een totaal score van 66,26%.

Groot-Brittannië aan kop

Spencer Wilton zette met Super Nova II (v. De Niro) een goede Grand Prix neer, welke beoordeeld met 75,32%. Dat leverde niet alleen de winst in het individuele klassement op, maar was ook een belangrijke bijdrage voor het Britse team.

Met daarbij de score van Hayley Watson en Rubins Nite (v. Rubin Royal) 71,52%, Gareth Hughes en Don Carissimo (v. Don Crusador), die net een fractie minder scoorde dan Watson, kon de overwinning Groot-Brittannië niet ontgaan.

Zweden voorbij Denemarken

Zweden staat voorlopig op de derde plaats. Dit mede dankzij de 73,20% van Tinne Vilhelmson en Paridon Magi (v. Don Primero) en de 72,32% van Patrik Kittel en Deja (v. Silvano).

Denemarken naar vier

Hoewel Denemarken niet sterk begon aan de Grand Prix, kon het land toch nog opklimmen naar plaats vier in het voorlopige klassement. De Trakehner-hengst Finckenstein TSF (v. Latimer) zette onder het zadel van Rikke Svane een goede proef neer. De score bedroeg 73,16%.

Klassement landenwedstrijd
Individuele uitslag

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook