Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse dressuurjeugd presteert sterk in Compiègne

Lisanne Zoutendijk, hier met Ringo Star Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlandse dressuuramazones lieten op CDI Compiègne hun visitekaartje achter. Bij de young iders eindigde Lisanne Zoutendijk op de tweede plek, terwijl ook Zoe Kuintjes de tweede prijs mee mocht nemen, maar dan bij de junioren. Kiki Romney hield bij de pony's de Nederlandse eer hoog door de landenproef op haar naam te schrijven 

In de landenproef voor young riders was de Zwitserse Estelle Wettstein met West Side Story (v. San Amour I) de concurrentie de baas. Haar score van 71.921% was voldoende om Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) achter zich te houden. Deze combinatie bleef net onder de 70%-grens steken. Janni Martikainen stuurde Cornando v/d Cadzandhoeve (v. Carnando) naar de derde plek. Lotte Meulendijks belandde met Welt Hill op de vijfde plaats.

Kuintjes tweede

Bij de junioren was de Belgische Suraya Hendrikx met Dear Friend 2 (v. Danone I) de best presterende combinatie door exact 70% te scoren. Kuintjes werd met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall I) nipt tweede, maar bleef wel Emily Anthonissen met Fair Diamond DHB (v. Farewell III) voor. Annelotte Felix reed zich met Amos (v. Flemmingh) ook in de top tien door de zesde prijs op te eisen.

Romney aan kop

Kiki Romney hield bij de pony’s de concurrentie op achterstand door met 71.795% de rubriek op haar naam te schrijven. Sl Lucci, die met Phoebe Peters in het zadel in het verleden al Europees kampioen werd, eindigde met de Belgische Anya Kolleth nu met 71.752% op de tweede plaats. Megan Barratt en Valido’s Starlight sloten de top drie af.

Micky Schelstraete met Elin’s Noncisdador en Thessa Gilbers met Baumann’s Despino werden respectievelijk vijfde en zesde.

Klik hier voor de uitslag van de young riders.
Klik hier voor de uitslag van de junioren.
Klik hier voor de uitslag van de pony’s. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook