Ga naar hoofdinhoud

Nürnberger Burg-Pokal Balve voor Hubertus Schmidt en Bonamour

In de inloopproef van de Nürnberger Burg-Pokal eindigde Hubertus Schmidt vrijdag met Bonamour op de achtste plaats, maar in de kwalificatie op zaterdag ging de ruiter er met de Westfaalse hengst met de overwinning vandoor. Het was geen unanieme zege voor het paar, maar de score van 73,732% was voldoende om de concurrentie voor te blijven.

Dorothee Schneider won vrijdag de inloopproef met de Fürst Romancier-dochter First Romance met een score van ruim 76%, maar kwam niet in actie in deze kwalificatie voor de finale.

Top drie

Drie van de vijf juryleden plaatsten Schmidt op de eerste plaats met Bonamour. De goedgekeurde hengst, die in 2015 met 160.000 euro de topper van de Westfaalse voorjaars eliteveiling was, kreeg mooie punten voor de versterkingen in draf en galop en ook voor de wisselseries. Een van de juryleden plaatste de nummer twee, Ann-Christin Wienkamp met  Daley Thompson bovenaan en een andere zag juist de winnaar in de nummer drie, de Oostenrijkse Lisa Wernitznig met  Descolari. Beide amazones eindigden op dezelfde plek als in de inloopproef. Wienkamp kreeg in totaal 73,415% voor haar proef met de Damon Hill-zoon en Wernitznig kwam uit op 72,659% met de premiehengst van Desperados.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook