Ga naar hoofdinhoud

Olympische paarden vertrokken naar Londen

De paarden van Anky van Grunsven, Patrick van der Meer, Adelinde Cornelissen en Edward Gal zijn vanochtend al vroeg vertrokken naar de boot die ze naar Engeland vervoert. Edward Gal twitterde rond 6.00 uur vanochtend: 'De paarden zijn onderweg naar Londen, het gaat beginnen!'  

Aangekomen in Engeland zullen de paarden hun intrek nemen in de stallen op het terrein van de voormalig Olympische eventingruiter Eddy Stibbe, waar komende week de Nederlandse delegatie haar trainingskamp heeft. De paarden vertrekken later in de week gefaseerd richting de hippische accommodatie in Greenwich Park, afhankelijk van de discipline.

Anky van Grunsven, Adelinde Cornelissen en hun teams vertrokken ook vanochtend al vroeg richting Londen, zo is te lezen in de blog van Adelinde die zij speciaal voor Horses.nl bijhoudt. Ook Edward Gal en Patrick van der Meer reizen samen.

Van der Meer moet het in Londen zonder de steun van zijn kinderen doen. In het Jeugdjournaal van zaterdag vertellen zij dat de bekendmaking van de deelname aan de Spelen te laat kwam om nog kaartjes te bestellen. “Helemaal niet erg, want we gaan in de kantine allemaal vlaggen ophangen en gaan vanaf daar papa volgen en aanmoedigen”, aldus Dana, de oudste dochter van Van der Meer.

Zaterdag 28 juli gaan voor de ruiters de eerste wedstrijden van start. De eventingruiters beginnen dan met de dressuur. De eerste wedstrijd voor de dressuurruiters is op donderdag 2 augustus, de springruiters gaan als laatste van start op zaterdag 4 augustus met de eerste ronde van de landenwedstrijd.

Klik hier voor de Blog van Adelinde

Klik hier voor de Jeugdjournaal-uitzending over Patrick van der Meer

Bron: Horses

Eén reactie op “Olympische paarden vertrokken naar Londen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook