Ga naar hoofdinhoud

Peter de Boer wint met Expreszo VZH: ‘We hebben de stijgende lijn te pakken’

Peter de Boer met Expreszo VZH. Foto: Virtual Zone Horses / Jan-Bas de Jonge

Met een score van 68,42% wonnen Peter de Boer en Expreszo VZH (v. Zardando) vandaag op de Subtopwedstrijd in Hulten de Prix St. Georges. Naast de hoogste dagscore was dit resultaat goed voor een nieuw persoonlijk record voor De Boer en zijn achtjarige merrie, die pas drie jaar onder het zadel is en een paar maanden geleden haar eerste wedstrijd in de Subtop liep.

“Expreszo was al weer een aantal weken niet mee geweest en eigenlijk ging de proef vandaag best goed”, vertelt Peter de Boer die in het losrijden ruimschoots de tijd nam om de talentvolle merrie op haar gemak te stellen. “Ik zat er drie kwartier van te voren op en ze was behoorlijk spooky. Eigenlijk vindt ze altijd alles spannend en ik ben voornamelijk bezig geweest om haar ontspannen en relaxt te krijgen. Daardoor ben ik pas de laatste vijf minuten voor de proef echt aan rijden toegekomen.”

Stijgende lijn te pakken

“Ze heeft ontzettend veel kwaliteit en met haar is het de klus is om haar bij de les en ontspannen te houden. Én iets minder fanatiek”, vervolgt de ruiter lachend die beloond werd met achten voor het schouderbinnenwaarts, de uitgestrekte draf, wissels en de laatste lijn. Naast deze hoogtepunten slopen er een aantal fouten in de proef, waaronder in beide wisselseries. “Expreszo kan op hele kleine dingen heel extreem reageren en het is nog een beetje de moeilijkheid om dat op concours in goede banen te leiden. Vandaag liep ze vrij ontspannen door de proef en wat dat betreft hebben we de stijgende lijn te pakken.”

Niet tevreden en niet ontevreden

Naast de Prix St. Georges reed het duo ook voor het eerst de Intermédiaire I, die 62,37% en de derde plek opleverde. “Over deze proef was ik op zich niet tevreden, maar ook niet ontevreden. Het was voor de eerste keer dat we twee proeven op één dag reden. Vooraf had ik bedacht dat Expreszo de tweede proef een beetje moe, wat relaxter en daardoor makkelijker zou zijn, maar ze vond het wel genoeg en ging stilstaan in de overgangen. Dat was seconden en daarna was ze gelijk wel weer weg. Maar doordat het vier keer gebeurde koste dat veel punten.”

Beetje uitproberen

“Het is nog een beetje uitproberen, ook met losrijden en wat ik in de tijd tussen de twee proeven doe. De oefeningen loopt ze makkelijk zat door, maar op wedstrijden is het nog niet zo simpel als thuis. Dat kwartje is nog niet helemaal gevallen. Ze is ze pas drie jaar onder het zadel, dus wat dat betreft is het goed zat”, aldus De Boer die voor de komende periode meerdere wedstrijden op de planning heeft met zijn Zardando-merrie. “Het zou goed voor haar zijn als ze om de week op concours zou gaan, maar ik heb thuis 27 paarden staan waardoor de wedstrijden soms lastig in te plannen zijn.”

Danielle Houtvast volgt

In de Prix St. Georges volgde Danielle Houtvast op kleine afstand van De Boer. Houtvast reed Entertainer (v. Jazz) naar 68,22%. Met een score van 66,52% eindigde Mandy Wilms met El Ganador (v. Estobar NRW) op de derde plaats.

Van den Dries zet zegereeks voort

Denise van den Dries is bezig aan een sterk seizoen waarin ze al meerdere overwinningen behaalde. Vandaag mocht de amazone zich in de Intermédiaire I opnieuw als eerste opstellen. Ze reed haar zelfgefokte De Vito (v. Oscar) naar een score van 65,53%. Danique Janssen en Coert (v. Westpoint) sloten met 64,08% aan op de tweede plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Twee Grand Prix-zeges in één week voor Margo Timmermans

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook