Ga naar hoofdinhoud

PSI-topper Der Designer onder Michael Eilberg

Michael Eilberg met Woodlander Farouche. Foto: Melanie Brevink

De zevenjarige Hannoveraanse hengst Der Designer zet zijn carrière voort met de Engelse ruiter Michael Eilberg. De De Niro-zoon werd door de Russische Elena Knyaginicheva en de eventingruiters Gergyi Rtischev in 2011 aangeschaft op de PSI-veiling voor een record bedrag van 1,1 miljoen Euro.

Onder de Russische amazone Inna Tzydrenkova nam hij in 2012 deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Dit optreden verliep minder voorspoedig en de combinatie moest opgeven. Eilberg won toen het WK met Woodlander Farouche. De ruiter had indruk gemaakt op de Russichische eigenaren en het contact werd gelegd.

Inmiddels staat de zwarte hengst een paar maanden bij Eilberg op stal en heeft hij hem rustig de tijd gegeven. Hij verwacht in 2014 zijn debuut in de Lichte Tour met hem te maken.

Bron: Horses/ Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “PSI-topper Der Designer onder Michael Eilberg

  • Goethals Tom

    Eilberg verdiend het echt om een paar toppers op stal te hebben. Met de rust die hij uitstraalt en zijn zachte hand is het telkens weer genieten. Geen gelul, trek maar in de krul ruiter, maar een echte gevoelsruiter. Zo zijn er tegenwoordig niet veel meer!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook