Ga naar hoofdinhoud

Rath en Totilas stralen ook in Grand Prix Special

Matthias Alexander Rath en Totilas wonnen zojuist de CDI*5 Grand Prix Special op CHIO Aken. Met een score van 84.529% waren zij, net als donderdag in de Grand Prix, de beste combinatie. Tweede werd Charlotte Dujardin en de derde plaats was voor Helen Langehanenberg. Een totaal mislukte eerste piaffe kwam Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. zeer duur te staan. Met 76.216% moest de Nederlandse topcombinatie genoegen nemen met slechts de zevende plaats.


Charlotte Dujardin zette met Valegro een score neer van 83.157%. Dat was te danken aan een royale bui van de juryleden die kennelijk de kleine foutjes die ontstonden in de wissels en piaffeovergangen niet al te zwaar aanrekenden. Bij het Australische jurylid bij C, Susan Hoevenaars, kwam de olympische kampioene zelfs op de eerste plaats. Maar de overwinning verdiende toch echt maar één combinatie. En dat was Matthias Alexander Rath die op een herboren Totilas ook al overtuigend de Grand Prix had gewonnen. Helen Langehanenberg en een goed presterende Damon Hill NRW behaalden 82.745% (derde), gevolgd door Isabell Werth met haar nieuwe toptalent, de ruwe briljant Bella Rose. Dit keer durfde Werth het niet aan om de tienjarige dochter van Belissimo voor tienen te laten piafferen, maar de proef mocht er niettemin zijn.

Te midden van de wereldtop werd Adelinde Cornelissen slechts zevende met Jerich Parzival N.O.P. met een score 76.216%. Het duo liep een uitstekende GP Special, maar de eerste piaffe ging totaal de mist in. Parzival galoppeerde aan en kwam pas in het gareel in de aansluitende tweede piaffe die weer van grote klasse was.

Hans Peter Minderhoud eindigde met Glock’s Flirt op de veertiende plaats. Daarmee kwalificeerde Minderhoud zich voor de Kür die morgen wordt verreden door de beste vijftien combinaties. De ijzersterk rijdende Katja Gevers en Thriller kwamen uit op plaats negentien.

Proef en interview Matthias Alexander Rath

Klik hier voor de livestream.
Klik hier voor de startlijst en uitslagen.

Klik hier voor de startlijst.
Lees hier alles over CHIO Aken.

Bron: Horses

Eén reactie op “Rath en Totilas stralen ook in Grand Prix Special

  • Han Coolen

    You wrote: “Dujardin zette met Valegro een score neer van 83.157% en stond bij het Australische jurylid bij C, Susan Hoevenaars op de eerste plaats.”

    ….
    Voor de volledigheid bij het nederlandse jurylid Francis Verbeek-van Rooy op de vierde plaats !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.