Ga naar hoofdinhoud

Selectiecyclus WK Verden van start

Foto: Melanie Brevink-van Dijk

De eerste selectie van het WK voor jonge dressuurpaarden werd vandaag op het terrein van het KNHS Centrum in Ermelo afgewerkt. In totaal kwamen 24 vijfjarigen en zeventien zesjarigen in de baan.


De vijfjarigen, die gemiddeld genomen een goede indruk achterlieten, werden beoordeeld door Wim Ernes en Gert van den Hoorn. Zij beoordeelden ook de zesjarigen. Johan Hamminga, normaliter het derde commissielid, bevond zich langs de lijn als trainer van zijn stalamazone Jennifer Sekreve. Zijn plek in de commissie zal zowel bij de vijf- als zesjarigen lopende het selectietraject ingevuld worden door Arie Hamoen, die tijdens de eerste selectie verhinderd was. Hamminga is verbonden aan de selecties als trainer op de trainingsmomenten.

Opvallende paarden bij de vijfjarigen waren onder meer NRPS-hengst Forty (v. UB40) (foto), die onder Jennifer Sekreve uitblonk in draf en galop, KWPN-hengsten Ferdeaux (v. Bordeaux) en Five Star (v. Amazing Star), die beide met veel allure door de baan gingen onder het zadel van Kirsten Brouwer.

Er was veel bouwactiviteit op het KNHS-terrein aan de gang gedurende de selectie. Sommige paarden bouwden daardoor spanning op, maar lieten zich desondanks veelal goed rijden.
Bij de zesjarigen had een groot deel van de paarden nog moeite met de gevraagde wissels. Ook bleef een aantal bekende namen, als bijvoorbeeld KWPN-hengsten Eye Catcher (v. Vivaldi) en Expression (v. Vivaldi) afwezig.
Wim Ernes: “Eye Catcher was net niet helemaal fit. Daarnaast bleef een aantal paarden afwezig omdat hun ruiter of amazone aan de start van het internationale concours in Hagen kwam. Dat was bijvoorbeeld het geval bij Expression en Diederik van Silfhout en Ferdinand gereden door Mirelle van Kemenade.”

KWPN-hengst El Capone (v. UB40) presenteerde zich wel onder Marieke van der Putten en liet zich goed zien. Ook een fijn en proeftechnisch goed beeld gaven Edmar D (v. Jazz) en Endyrava (v. Lord Leatherdale) onder respectievelijk Minke van der Linden en Aniek de Laat. Morgen wordt bekend welke paarden een ticket verdienden voor de tweede selectieronde.

Klik hier voor de foto’s

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook