Ga naar hoofdinhoud

Steffen Peters looft topmerrie Rosamunde

Steffen Peters en Rosamunde. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Het huidige toppaard van Steffen Peters is Legolas, maar de Amerikaan is vooral vol lof over zijn negenjarige Grand Prix-merrie Rosamunde. De dochter van Rock Forever kwam als zesjarige onder het zadel van Peters en is net als Legolas en de inmiddels gepensioneerde Ravel in eigendom van Akiko Yamazaki.

Rosamunde heeft al een indrukwekkende carrière achter zich en won verschillende internationale wedstrijden met aansprekende scores. Dat is echter niet de enige reden waarom de Amerikaanse topruiter zo gek op haar is. Peters vertelt: “Kijk eens naar die mooie ogen”, terwijl de merrie liefkozend zijn kale hoofd likt. De bruine merrie is zichtbaar ook dol op haar ruiter.

Peters beschouwt ‘Rosie’ als een van zijn talentvolste paarden. Yamazaki, de sponsor van Peters, kocht Rosamunde in 2013 in Duitsland waar ze onder het zadel liep van de Finse Grand Prix-ruiter Henri Ruoste. Peters vervolgt: “Ze beweegt met zoveel ritme en cadans. Het lijkt alsof haar hoeven de grond niet raken, net een droom!” De merrie doet hem denken aan zijn voormalige topper Ravel: “Misschien dat ze daarom mijn favoriet is.”

Bron: Horses/ChronofHorse

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook