Ga naar hoofdinhoud

Steffen Peters draagt teugels Legolas over aan stalamazone

Exclusief
Foto: Quillemette Kraaikamp

Legolas 92, het Olympiadepaard van Steffen Peters, heeft een nieuwe amazone. De 27-jarige Dawn White-O’Connor, al tien jaar werkzaam op Peters’ stal Arroyo Del Mar, is zijn nieuwe amazone. “Ik ben er altijd al een groot voorstander van geweest om de volgende generatie ruiters goede kansen te bieden” vertelt Peters aan De Paardenkrant-Horses.nl. Dit weekend start de combinatie voor het eerst op de Wereldbekerwedstrijd in Las Vegas.

In goed overleg met eigenaresse Akiko Yamazaki nam Peters het besluit de teugels van de nu 15-jarige Legolas over te dragen. “Legolas heeft het fantastisch gedaan in Rio. Hij heeft daar echt op het juiste moment gepiekt en ik ben heel blij dat we wij hebben kunnen dragen aan onze teammedaille. Mijn ‘job’ met Legolas zit er nu op. Hij is nu vijftien en erg energiek, dus hij kan zeker nog twee of drie mooie jaren met Dawn hebben” vertelt Peters. Voor White-O’Connor is Legolas niet haar eerst Grand Prix-paard, ze kwam al op het hoogste niveau uit met Aristo (v. Olivi).

Kick van Dawn en Legolas

Legolas blijft uiteraard gewoon gestald op Arroyo Del Mar, dus Peters heeft dagelijks de kans de nieuwe combinatie te helpen. Na Rio nam White-O’Conner plaats in het zadel. “Legolas heeft mij veel geleerd de laatste vier jaar. Dat heb ik Dawn allemaal de afgelopen vier maanden moeten leren” lacht Peters. “Dat was niet makkelijk, maar Dawn heeft veel talent. Het geeft me echt een kick om naar hun twee samen te kijken. Dit weekend moet ze het op wedstrijd laten zien, gelijk in de Wereldbeker, we hebben geen kans gehad eerst een nationale wedstrijd te doen!”

Deel van de familie

Peters koestert mooie herinneringen aan zijn carrière met Legolas. “Hij heeft mij veel geleerd en het was soms best moeilijk. Legolas kan snel gespannen zijn, maar het is wel een goudeerlijk en heel lief paard. En natuurlijk stap ik echt nog wel eens op zijn rug, soms vraagt Dawn mij ergens mee te helpen. Maar ik denk dat ze me heel snel niet meer nodig gaat hebben! Ik vind het geweldig hoe ze met hem omgaat. Legolas blijft gewoon bij ons op stal, hij is een deel van onze familie.” Peters denkt dat Legolas en White-O’Connor een goede match zijn, maar concrete plannen voor bijvoorbeeld de wereldbekerfinale zijn er nog niet. “We gaan eerst kijken hoe het gaat morgen. Ook zullen we starten in Florida, en na drie of vier wedstrijden kunnen we hopelijk meer zeggen.”

Nieuw GP-paard voor Peters

Dit weekend in Las Vegas start Peters zelf zijn Rosamunde, waarmee hij mikt op de wereldbekerwedstrijden. Daarnaast start Peters dit weekend ook een nieuw paard, de 14-jarige Wizard Banamex (v. Kermo’s White Talisman). Eigenaar Lourdes Ariza stalde het paard bij Peters voor de verkoop, maar omdat ze ruin het werk goed oppakte is besloten hem eerst te starten. Ook verschijnt in Las Vegas de KWPN gekeurde hengst Andretti in de baan onder zijn nieuwe amazone Jenifer Luce Zachary.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook