Ga naar hoofdinhoud

Thelma Slenters: ‘Hij heeft onbegrensde mogelijkheden

Woensdag- en donderdagavond werden in Heiloo redelijk grote Subtop-rubrieken verreden. Thelma Slenters maakte op woensdag haar ZZ-Zwaar-debuut met de Odermus R-zoon Cadiz la Rose en eindigde op donderdag met het winnen van de tweede proef.

Thelma Slenters begon haar debuut op de woensdag met 61,21%. “De eerste proef kon beter, daarin werd hij best traag”, vertelt de amazone. “Op donderdag heb ik fijner kunnen rijden. Hij was wat feller en actiever, maar we hadden nog wel wat kleine slordigheden. Zo sprong hij een wissel in de galopserie bijvoorbeeld na en had ik in het appuyement wat balansverlies.”

Onbegrensde mogelijkheden

De amazone rijdt de tienjarige ruin nu een half jaar. “Een meisje bij ons op stal heeft hem uitgebracht tot de Z2 dressuur en vroeg mij of ik hem wilde rijden met het oog op verkoop. Uiteindelijk hebben mijn man en ik besloten hem te kopen”, vervolgt ze enthousiast. “Het is niet het meest makkelijke paard. Hij is van nature best traag, maar als je hem eenmaal weet te motiveren heeft hij onbegrensde mogelijkheden.”

Yfs wint eerste proef

In de eerste proef reed Slenters 62,36% bij elkaar en eindigde hiermee op de derde plaats. Mike Yfs won de rubriek met M&N’s Fedor Mansolein (v. Leonardo da Vinci) en verwees Laura Meijer met Tangerine’s (v. Flemmingh) naar plaats twee.

Meijer schoof in de tweede proef een plaatsje naar beneden en moest Jolanda Appelman en Zenturion (v. Turbo Magic) voor zich dulden.

Dubbel succes

Voor juniorenamazone Zoë Kuintjes was er dubbel succes. Zij won zowel de landenproef als de individuele proef. Met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall) was ze in de individuele proef goed voor 68,38%.

Ook voor Lotje Schoots was er dubbel succes. De amazone won haar Prix St. Georges-debuut met Zamora (v. Welt Hit II) met 65,53% en werd in de Grand Prix tweede met Cocksdorp Texel (v. Lingh). Deze proef werd gewonnen door Jacobine Bijl-Dijkshoorn met Arrivederci (v. United).

In de gecombineerde Lichte Tour-rubriek was er winst voor Britt van Egmond en Zlatan (v. Clint Eastwood).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook