Ga naar hoofdinhoud

Tommie Visser: ‘Blij met de jonkies’

Tommie Visser, hier met Vingino. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Tommie Visser was vandaag op de Subtopwedstrijd in De Mortel goed op dreef met zijn jonge paarden. Hij reed de zesjarige Top's Gentle (v. Jazz) met 68,79% naar de winnende score in het ZZ-Zwaar. De een jaar oudere stalgenote Fanatique Begijnhoeve (v. Tuschinski) eindigde met 66,79% als tweede in deze klasse. 

Tommie Visser bracht Gentle, gefokt uit de Grand Prix-merrie Top’s Zoë, nu voor de derde keer uit in het ZZ-Zwaar. “Op zich ben ik tevreden, het ging alweer beter dan onze vorige wedstrijd”, vertelt Visser. “We hadden een onvoldoende voor een pirouette die te snel was gedraaid maar ondanks wat spanning kon ik Gentle mooi los van de hand voorstellen.”

Geduldig wachten

Het duo werd beloond met veel zevens en Visser ziet de toekomst met de jonge Jazz-zoon met veel vertrouwen tegemoet. “Hij is een safe paard maar moet nog wat meer kracht ontwikkelen. Dat heeft tijd nodig dus ik wacht geduldig af tot hij ouder wordt”, vervolgt de ruiter lachend.

Puppy gedrag

“De uitgestrekte stap was vandaag iets minder. Het was een dichte baan maar er was best veel lawaai. Daarop ging Gentle een beetje kijken. Echt puppy gedrag! Verder moest ik hem links en rechts wel een beetje helpen, maar verder liep hij makkelijk door de proef”, aldus Visser die van jurylid Sven Rothenberger een mooie opsteker op zijn protocol genoteerd zag. “Sven vond dat het nog iets meer gedragen kon maar dat we zéker op de goede weg zijn. Echt leuk.”

Iets minder fanatiek

De merrie Fanatique Begijnhoeve doet haar naam alle eer aan en is doorgaans érg fanatiek. “Gelukkig was ze vandaag iets minder fanatiek”, lacht Visser die blij is met de vele zevens en 7,5-en op zijn cijferlijst. “In de draf gaf ze een heel gevoel maar helaas kregen we een foutje in de contragalop. De baan is gesloten maar aan de korte zijde open. Fanatique dacht dat ze rechtuit kon maar moest de bocht om en sprong toen om. In galop is ze nog een beetje heet en druk maar het begint steeds beter te worden.”

Blij met progressie

De Grand Prix-ruiter is blij met de progressie van zijn jonkies, die hij beide start op de selectiewedstrijden voor de KNHS Indoorkampioenschappen. “Het is super mooi als de dingen die in de training thuis verbeteren ook lukken in de proef. Soms is dat de punten nog niet helemaal zichtbaar maar als ruiter ben ik heel blij als het lukt”, zegt Visser die volgende week met Gentle en Fanatique de tweede selectie in Uden rijdt. “Ze hebben nog maar weinig kilometers in de benen. De wedstrijd van vandaag geeft toch weer een beetje extra informatie en daar leren ze van. Helaas mag ik maar met één paard door naar Ermelo. Maar mocht ik me met beide selecteren dan kijk ik tegen die tijd wel welke in mee neem.”

Eerste proef voor Hanssen

In de eerste proef ZZ-Zwaar mocht Patty Hanssen het oranje lint ophalen. Zij reed Cliff (v. Lingh) naar 67,14%. Deborah van Mook en Calvin Klein (v. Valeron) noteerden de tweede score van 65,50%.

Schaap wint Grand Prix

In de Grand Prix behaalde Nikki Schaap de hoogste score. De stalamazone van Karin Retera stuurde de tienjarige Chocolate Cookie RDP (v. Johnson) naar 69,90%. Robin van Lierop en de eveneens tienjarige RS2 Cupido (v. Rhodium) eindigden met 67,45% als tweede. Geert Hofland reed zijn Oswin (v. Jazz) naar de derde score van 66,35%. Miranda Hoezen – van der Pas en Wise Guy (v. Krack C) behaalden met 65,39% de hoogste score in de Intermédiaire II, die in de gecombineerde Zware Tour-rubriek de vierde plek betekende.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Topscore voor Mara de Vries en Dornenstern: ‘Soms heb je van die proeven’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook