Ga naar hoofdinhoud

Toots debuteert in wereldbekercyclus

Imke Schellekens en Toots

De zwarte Jazz-nakomeling Toots maakt volgende week zijn wereldbekerdebuut in het Duitse Stuttgart. Imke Schellekens hoopt zich de komende maanden met de twaalfjarige ruin te kwalificeren voor de finale van de FEI wereldbekercyclus eind februari 2013 in het Zweedse Gotenburg. Ze start vlak voor Kerst ook in de wereldbekerwedstrijd van de Olympia Horse Show in Londen.

‘Toots is thuis fijn in vorm. We hebben veel afwisselend werk met hem gedaan om zijn algemene conditie wat te verbeteren, ik merk dat hij vooral veel zin heeft in zijn werk. Ik heb geen oefenwedstrijden meer met hem gereden, hij is wel nog één keer mee geweest op clinic in Geldrop, waar ik toen ook een keer de Kür gereden heb. Ik ben erg benieuwd hoe de Kür zal klinken in zo’n grote binnenhal. We hebben er nog niks aan veranderd, aangezien ik eerst wil weten hoe het binnen klinkt. Daarna gaan we nog eens evalueren. Ik heb er erg veel zin in”, aldus Imke Schellekens op haar website.

De wedstrijd in Stuttgart wordt het eerste optreden van Schellekens en Toots sinds de wedstrijd in juli in Aken, waar Schellekens haar startbewijs voor de Olympische Spelen aan haar neus voorbij zag gaan. Patrick van der Meer stelde daar met overtuigende proeven met Uzzo zijn deelnamebewijs veilig.

Bron: Horses / Academy Bartels

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook