Ga naar hoofdinhoud

Toots debuteert in wereldbekercyclus

Imke Schellekens en Toots
De zwarte Jazz-nakomeling Toots maakt volgende week zijn wereldbekerdebuut in het Duitse Stuttgart. Imke Schellekens hoopt zich de komende maanden met de twaalfjarige ruin te kwalificeren voor de finale van de FEI wereldbekercyclus eind februari 2013 in het Zweedse Gotenburg. Ze start vlak voor Kerst ook in de wereldbekerwedstrijd van de Olympia Horse Show in Londen.

‘Toots is thuis fijn in vorm. We hebben veel afwisselend werk met hem gedaan om zijn algemene conditie wat te verbeteren, ik merk dat hij vooral veel zin heeft in zijn werk. Ik heb geen oefenwedstrijden meer met hem gereden, hij is wel nog één keer mee geweest op clinic in Geldrop, waar ik toen ook een keer de Kür gereden heb. Ik ben erg benieuwd hoe de Kür zal klinken in zo’n grote binnenhal. We hebben er nog niks aan veranderd, aangezien ik eerst wil weten hoe het binnen klinkt. Daarna gaan we nog eens evalueren. Ik heb er erg veel zin in”, aldus Imke Schellekens op haar website.

De wedstrijd in Stuttgart wordt het eerste optreden van Schellekens en Toots sinds de wedstrijd in juli in Aken, waar Schellekens haar startbewijs voor de Olympische Spelen aan haar neus voorbij zag gaan. Patrick van der Meer stelde daar met overtuigende proeven met Uzzo zijn deelnamebewijs veilig.

Bron: Horses / Academy Bartels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.