Ga naar hoofdinhoud

Totilas pakt nipte overwinning in Special

Scoorde Totilas vrijdag nog een persoonlijk record van ruim 85% in de Grand Prix, vandaag liet hij dankzij enkele foutjes een iets minder sterke indruk achter in de Grand Prix Special van Perl-Borg. Met een score van 82.196% kwam de Duitser Matthias Alexander Rath met de zwarte dressuurtopper wel tot het winnende resultaat.

Rath en Totilas lieten een aantal steekjes vallen in de Special. Er waren enkele kleine haperingen te zien in de passage, piaffe en de eerste pirouette en ook in de wissels om de twee ging hij de fout in. Uiteraard wist hij echter ook weer indruk te maken met onder meer enkele foutloze uitvoeringen van de piaffe en passage, de eners, uitgestrekte gangen en zijn schwung en krachtige bewegingen.

Isabell Werth presteerde uitstekend met het jonge dressuurtalent Bella Rose (v. Belissimo M). Met 81,647% eindigde ze vlak achter Rath en Totilas op de tweede plaats. Derde werd Kristina Sprehe met Desperados FRH (v. De Niro). Deze combinatie realiseerde een score van 79,725%.

De wedstrijd in Perl-Borg geldt als observatiewedstrijd voor de Wereldruiterspelen. Helen Langehanenberg had vanwege haar goede resultaten met Damon Hill vrijstelling gekregen voor deze wedstrijd en kwam niet in actie.

Special Rath en Totilas

Grand Prix Rath en Totilas

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Eén reactie op “Totilas pakt nipte overwinning in Special

  • anemoon

    En het is nog steeds oorverdovend stil….. Waar blijven de critici van weleer???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.