Ga naar hoofdinhoud

Unanieme zege voor Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene

De eerste dag van het internationale concours in Roosendaal - dat geldt als observatiewedstrijd voor de jeugd - is van start gegaan met de landenproef voor young riders. Jeanine Nieuwenhuis was met TC Athene overtuigend de beste. Het paar scoorde 73,991%, goed voor een unanieme zege van het driekoppige jurypanel dat vandaag nogal wisselend in haar beoordeling was.

Nieuwenhuis en de stoere vosruin van haar werkgever Tim Coomans toonden een foutloze proef die vele achten opleverde. De combinatie voert FEI-ranking voor young riders aan en kan morgen met vertrouwen van start gaan in de individuele proef.

Thalia Rockx eindigde als tweede. De amazone reed de ervaren Verdi de la Fazenda naar 70,044%. Jeanine Nekeman en Vlingh kregen te maken met een uitschieter van de jury bij H die haar op de elfde plek zette. Met een gemiddelde score van 69,956% werd het de derde plaats. Aleksandra Maksakova tekende voor het beste buitenlandse resultaat. De Russische reed haar Sandro Hit-telg Scampalo met 69,474% naar de vierde plaats. Veronique van der Panne bezette de laatste plek van de top vijf. De amazone kreeg voor haar proef met Whatever 69,342%. De beoordeling van de proef van Jasmien de Koeyer en Esperanza liep ook behoorlijk uiteen, variërend van 65% (19e) tot bijna 71% (3e). Met 68,640% werd het duo zesde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook