Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout is Cornelissen de baas in Prix St. Georges

Diederik van Silfhout met Scenario. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

De Prix St. Georges op CDI Compiègne heeft een compleet oranje gekleurd podium. Diederik van Silfhout en Adelinde Cornelissen waren aan elkaar gewaagd en kwamen met 72,941% en 72,912% de ring uit. Patrick van der Meer zat de twee op de hielen met de Vivaldi-zoon President's First Apple, hij scoorde 72,353%.

Vooral het drafstuk van Van Silfhout en de groot dravende Sorento-zoon Scenario bestond voornamelijk uit 7,5-en en achten. In de galop overtuigde de combinatie voornamelijk met de series en de uitgestrekte galop, daarvoor werd met een 8,5 zelfs het hoogste cijfer gescoord. De getalenteerde Fleau de Baian van Adelinde Cornelissen liet eveneens een indrukwekkend drafgedeelte zien. Van der Meer liet een stabiele proef zien die getekend werd door zijn vakmanschap.

KWPN-hengst op vier

De vierde plaats kende eveneens een Nederlands tintje: de KWPN-hengst Eye Catcher (v. Vivaldi) liep onder zijn Spaanse ruiter Antonio Laïz Zandio naar 70,029%. Tommie Visser volgde op plaats vijf, hij liet 69,941% noteren voor zijn proef met Fanatique SDB (v. Tuschinski).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook