Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout tweede in Grand Prix Roosendaal

Diederik van Silfhout en Four Seasons. Foto: www.arnd.nl

Op de Christmas show in Roosendaal eindigde Diederik van Silfhout vandaag als tweede in de Grand Prix. Met de Westfaals gefokte Four Seasons (v. Fürst Piccolo) scoorde de ruiter 70,86%, wat net niet genoeg was om Richard Davison te verslaan. De Brit, die als enige door meer dan één jury bovenaan werd gezet, won met een score van 71,66%.

Toch zat er een Nederlands tintje aan deze overwinning. Davison fokte zijn paard Bubblingh zelf en gebruikte daarvoor de KWPN-hengst Lingh. Bubblingh komt uit een Picandt-moeder. De combinatie blonk met name uit in de piaffe, waar zij achten voor kregen. Van Silfhout en Four Seasons kregen eveneens achten, maar de serie om de twee liep mis: daar kreeg de ruiter drieën en vieren voor. Toch bleef Van Silfhout, ondanks een juryverschil van tussen de eerste en twaalfde plek, Hans Peter Minderhoud nipt voor. Minderhoud reed Zanardi (v. Rubels) naar een percentage van 70,78%.

Stephanie de Frel en Beach Boy (v. Sorento) pakten de vierde plaats met een score van 70,20%. De top vijf werd afgesloten door Danielle Heijkoop en Gribaldi-zoon Badari. Het duo behaalde een percentage van 70,10%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook