Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout tweede in Grand Prix Roosendaal

Diederik van Silfhout en Four Seasons. Foto: www.arnd.nl

Op de Christmas show in Roosendaal eindigde Diederik van Silfhout vandaag als tweede in de Grand Prix. Met de Westfaals gefokte Four Seasons (v. Fürst Piccolo) scoorde de ruiter 70,86%, wat net niet genoeg was om Richard Davison te verslaan. De Brit, die als enige door meer dan één jury bovenaan werd gezet, won met een score van 71,66%.

Toch zat er een Nederlands tintje aan deze overwinning. Davison fokte zijn paard Bubblingh zelf en gebruikte daarvoor de KWPN-hengst Lingh. Bubblingh komt uit een Picandt-moeder. De combinatie blonk met name uit in de piaffe, waar zij achten voor kregen. Van Silfhout en Four Seasons kregen eveneens achten, maar de serie om de twee liep mis: daar kreeg de ruiter drieën en vieren voor. Toch bleef Van Silfhout, ondanks een juryverschil van tussen de eerste en twaalfde plek, Hans Peter Minderhoud nipt voor. Minderhoud reed Zanardi (v. Rubels) naar een percentage van 70,78%.

Stephanie de Frel en Beach Boy (v. Sorento) pakten de vierde plaats met een score van 70,20%. De top vijf werd afgesloten door Danielle Heijkoop en Gribaldi-zoon Badari. Het duo behaalde een percentage van 70,10%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook