Ga naar hoofdinhoud

Veelbelovend debuut Liebling II onder Jonna Schelstraete

Met bijna 69 procent op de teller sloten Jonna Schelstraete en Liebling II hun sterke wedstrijddebuut zondag tijdens de subtopwedstrijd in Emmeloord af. De zestienjarige ruin, die eerder door Carl Hester succesvol werd uitgebracht op Grand Prix-niveau, liet een keurige foutloze proef zien. Toch won Schelstraete de Intermédiaire I-rubriek met haar andere toppaard, Verdict (v. Ferro), waarmee ze ruim 70 procent noteerde.

Nog maar 4,5 week vormen Schelstraete en Liebling II (v. Lorentin I) een combinatie. Toch lijken de twee de klik goed gevonden te hebben: “Om na 4,5 week al te starten is wel snel, maar het is geen jong paard meer. Het voelde goed, dus ik ben gewoon gegaan. Hij gaf een fijn gevoel in de proef en trok er goed aan, ondanks dat we nog wat kleine foutjes hadden”, aldus Schelstraete.

Corien IJspeerd zette met Luxform’s Zestful Spring (v. Jazz) de Prix St. Georges op haar naam, met een keurige 65,92%. Met twee scores van rond de 68 procent schreef Franks Hosmar met Tiesto (v. Jazz) het ZZ-Zwaar op zijn naam. In de tweede groep scoorden Janien de Lange en Arnold Veldhoen het beste.

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook