Ga naar hoofdinhoud

Verwaal wint comeback, Visser vierde in GP

Linda Verwaal en Jakari II (v. Jazz Rubin) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Een mooie comback voor Linda Verwaal in de internationale wedstrijdring. Vrijdag trapte de amazone woonachtig in Enter af met een derde prijs in de Prix st. Georges en vandaag sloot ze af met een zege in de kür op muziek. Samen met haar 'buurtgenoot' Tosca Visser was Verwaal afgereisd naar het Poolse Zakrzów. Visser deed ook goede zaken met een derde en vierde plaats in de Wereldbekerwedstrijd.

Tosca Visser verkeerd in topvorm met de dertienjarige Contango-nazaat Asther de Jeu. Deze vorm blonk er ook weer af in de Poolse wereldbeker. In de Grand Prix op zaterdag werd het duo al derde. In de kür op muziek van vandaag moest de combinatie genoegen nemen met één plaatsje lager. Het duo behaalde 75,160% en werd vierde achter Frederic Wandres met Duke of Britain, Fabienne Müller-Lütkemeier met Fabregaz en Boaventura Freire met Sai Baba Plus.

Comback na flinke tegenslag

Dit jaar kende een forse tegenslag voor Linda Verwaal. De amazone brak haar enkel na een val van een jong paard tijdens een rondje op buiten. Het herstel leek voorspoedig te verlopen, maar door een bacterie kreeg Verwaal opnieuw te maken met een flinke tegenslag. In het Poolse Zakrzów maakte de amazone haar comeback in de (internationale) wedstrijdring. Als kers op haar rentree sloot ze de internationale wedstrijd af met een zege in de kür op muziek. Het Verwaal was met haar Jakari 2 (v. Jazz Rubin) goed voor een percentage van 72,890% en bleef hiermee nipt voor de Poolse Magdalena Zalewska met de Quaterback-zoon Quintessenz Sas.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook